ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Саопштење за јавност Народног музеја у Смедеревској Паланци поводом отварања изложби: МИЛАН ЈОВАНОВИЋ, КОЛЕКЦИОНАР И КЊИЖЕВНИК и „У И ОКО ВОДЕ“ МИЛИЦЕ АНТОНИЈЕВИЋ

nmspУ петак 30. маја 2014. године Народни музеј у Смедеревској Паланци приређује две изложбе.

У централној згради Музеја, у приземљу, с почетком у 19 часова биће отворена изложба Милан Јовановић Стојимировић, колекционар и књижевник – гостовање Уметничке збирке Музеја у Смедереву.Међу изабраним делима ликовне уметности из оставштине Милана Јовановића Стојимировића издвајају се портрети колекционара и његове породице, као и дела ликовних уметника који су живели и стварали у Скопљу тридесетих година прошлог века. Ту су дела Марка Челебоновића и Лазара Личеноског, Љубомира Ивановића, Николе Мартиноског, Ђорђа Јовановића, Јарослава Кратине, Антона Хутера и других. Биће изложена и књижевна дела овог аутора, рукописи, лични предмети и фотографије.

У 20 часова, у Галерији модерне уметности НМСП, представиће се изложбом „У и око воде“ уметница из Крагујевца Милица Антонијевић. Том приликом ауторка ће изложити радове рађене акрилом на платну и комбинованом техником и графике. Милица Антонијевић студирала је на Факултету примењених уметности и дизајна у Београду и магистрирала на истом факултету на предмету графика. Доцент је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу.

Обе изложбе биле су планиране за Ноћ музеја, али су због ванредног стања померене за петак 30. мај.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *