ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

У Градском аматерском позоришту одржана промоција нове књиге новинара и публицисте Драгољуба Јанојлића „Бекство из предворја смрти“

У Градском аматерском позоришту одржана је промоција нове књиге новинара и публицисте Драгољуба Јанојлића „Бекство из предворја смрти“, у издању Културног центра.

Ову књигу Јанојлић је припремао и писао преко 40 година уз помоћ казивања дванаест логораша који су преживели голготу по усташким и немачким казаматима.

– Данас се све чини  као далека прошлост коју бисмо хтели да заборавимо, али ми немамо право на то. Немамо права да заборавимо ни једну жртву фашизма, нити  заточенике који су претрпели и доживели голготу у немачким казаматима. Ова књига је угледала светлост дана захваљујући разумевању и подршци двојице младих људи, општинских функционера Николи Вучену и Родољубу Станимировићу – истакао је Јанојлић.   

О књизи су говорили и академици доктор Србољуб Живановић и доктор Драгољуб Ацковић, као и истакнути књижевник Драгутин Паунић.

Програм је водио Слободан Тодоровић Токи, а наступили су и глумци Миша Бајкић, Раде Михаиловић, Ивица Тодоровић, Драгица Васић, Владимир Рачић, Душица Радивојевић, Александра Читаковић и Александра Нешић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *