ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

„Успех више није тајна“

Uspeh-1Многи познати, утицајни људи су говорили, а говоре и данас, о успеху, животу, срећи, слави и богатству. О томе на који начин су стигли до врха свог бизниса или стваралаштва и шта их је ту задржало, али и какав став имају о друштву и времену у којем су живели, односно у којем живе.

У својој књизи „Успех више није тајна“, Владимир Медић излаже 2.500 мудрих и корисних мисли најуспешнијих људи на свету. Изреке обухватају чак 55 области, написане су концизно и јасно, а нека од славних имена која Медић спомиње су: Бил Гејтс, Ворен Бафет , Стив Џобс , Наполион Хил, Брајан Трејси, Роберт Кијосаки.

Ово је десет најупечатљивијих мисли које вас могу водити кроз живот:

  1. Бизнис и живот су као банковни рачун, не можете да узмете више него што уложите. – Вилијем Федер, новинар, писац и издавач.
  2. Будућност немају они који знају, већ они који хоће да уче. – Питер Дракер, консултант за менаџмент, предавач и писац.
  3. Разлика између онога што сте данас и онога што ћете бити за пет година, зависиће од квалитета књига које будете прочитали. – Џим Рон, предузетник, писац и мотивациони говорник.
  4. Успех је прогресивна реализација вредног идеала. – Ерл Најтингејл, писац и мотивациони говорник.
  5. Сваки резултат и свако земаљско богатство почиње замишљањем или сном. – Наполион Хил, писац првих модерних књига о мотивационом и личном развоју.
  6. Делима замените снове, а постигнућима маштарење. – Гренвил Клајсер, писац књига о јавном говору, самопоуздању, менталној моћи, инспирацији, развијању конверзације и другим сродним темама.
  7. Време је новчић вашег живота. То је једини новчић који имате и само ви треба да одлучите како ћете га потрошити. Пазите да га други не потроше уместо вас. – Карл Сендберг, писац поезије и уредник.
  8. Кад новац пева, идеологија ћути. – Ли Јакока, бизнисмен.
  9. Кад уложите своју енергију у оно чиме се бавите и то постане изузетно, не постоји ограничење у висини износа који можете наплатити. – Стјуарт Вајлд, писац, предавач, есејиста, хумориста, песник и музички продуцент.
  10. Јака осећања смањују финансијску интелигенцију. – Роберт Кијосаки, инвеститор, бизнисмен и мотивациони говорник.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *