Velika žurka u „Pank rok kafeu“ povodom 30 godina od otvaranja legendarnog KM „64“

U „Pank rok kafeu“ u Smederevskoj Palanci, biće obeleženo 30 godina od otvaranja Kluba mladih „64“  jednog od najznačajnijih alternativnih klubova u bivšoj Jugoslaviji.

Popularni „KM“ otvoren je 17. novembra 1988. godine u prostoru ispod Šah kluba i veoma brzo je postao kultno mesto okupljanja mladih Palančana, a posećivali su ga i ljubitelji kulturnih i muzičkih programa iz mnogih gradova.

U tom prostoru je, za oko tri godine rada, održano preko 250 koncerata svih značajnijih jugoslovenskih grupa, a gostovali su i bendovi iz Engleske, Amerike i Holandije.

Bio je poznat i po organizovanju književnih prezentacija, pa je tu jednu od prvih promocija imao, danas veliki pisac, Svetislav Basara.

U vreme rada KM „64“ u Smederevskoj Palanci je postojalo 19 muzičkih grupa, a tu su svoje prve svirke imali članovi najboljeg i najpoznatijeg srpskog pank rok benda „Six pack“.

Velika žurka povodom obeležavanja značajnog jubileja zakazana je za subotu 22. septembar u 22 časa, očekuje se izuzetno kvalitetan program, vesela ali i nostalgična atmosfera, a organizatori su pripremili i jednosatni film koji će biti prikazan na video bimu.

 

 

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.