ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Велика журка у „Панк рок кафеу“ поводом 30 година од отварања легендарног КМ „64“

У „Панк рок кафеу“ у Смедеревској Паланци, биће обележено 30 година од отварања Клуба младих „64“  једног од најзначајнијих алтернативних клубова у бившој Југославији.

Популарни „КМ“ отворен је 17. новембра 1988. године у простору испод Шах клуба и веома брзо је постао култно место окупљања младих Паланчана, а посећивали су га и љубитељи културних и музичких програма из многих градова.

У том простору је, за око три године рада, одржано преко 250 концерата свих значајнијих југословенских група, а гостовали су и бендови из Енглеске, Америке и Холандије.

Био је познат и по организовању књижевних презентација, па је ту једну од првих промоција имао, данас велики писац, Светислав Басара.

У време рада КМ „64“ у Смедеревској Паланци је постојало 19 музичких група, а ту су своје прве свирке имали чланови најбољег и најпознатијег српског панк рок бенда „Six pack“.

Велика журка поводом обележавања значајног јубилеја заказана је за суботу 22. септембар у 22 часа, очекује се изузетно квалитетан програм, весела али и носталгична атмосфера, а организатори су припремили и једносатни филм који ће бити приказан на видео биму.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *