ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Завршен конкурс за нову излагачку сезону у Меморијалној галерији „Душан Старчевић“: СВАКОГ МЕСЕЦА – ИЗЛОЖБА

IMG_0018Закључен је конкурс за нову излагачку сезону у Меморијалној галерији „Душан Старчевић“ у Смедеревској Паланци. За излагање у овом галеријском простору пријавило се  двадесет четворо ликовних стваралаца. Њих четворо није испунило услове конкурса, а двадесет  је  требало упутити на индивидуално представљање ликовној  пубилици. Уметнички одбор, на иницијативу власнице галерије Слађане Старчевић, одлучио се да „зелено светло“ за излагање током 2015. године добије 12 учесника поменутог  конкурса. Како у галерији нема грејања, реализација програма излагања стартоваће  од марта месеца. Практично сваког  четрнаестог у месецу па све до новембра излагаће по један уметник с тим што ће бити и једна колективна изложба са учешћем три сликара.

Нову сезону самосталном изложбом отвориће 14. марта Богдан Ђорић из Зрењанина, а затворити  у новембру Владимир Лалић из Београда. У априлу, такође четрнаестог, излагаће Данијела Марковић са Цетиња,а у мају Данијела Рупић из Крагујевца. Колективна изложба (Јована Линић, Александра Матић и Теа Соколовски) предвиђена је за 14. јун. У  јулу се представља Мирјана Лазовић из Новог Сада, а у августу Надица Недељковић из Приштине (живи и ствара у Београду) и у септембру Никос Арвантидис, Грк који је рођен у Новом Саду, где и данас живи. У октобру ће бити изложба Тијане Николић-Петровић из Ниша, а у новембру Владимира Лалића из Београда.

Меморијална галерија „Душан Старчевић“ добила је новог председника  Уметничког одбора. То је професор  Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу  Жељко Ђуровић. У међувремену галерија је добила  свој лого и фејсбук страницу.

Д. Ј.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *