Završen konkurs za novu izlagačku sezonu u Memorijalnoj galeriji „Dušan Starčević“: SVAKOG MESECA – IZLOŽBA

IMG_0018Zaključen je konkurs za novu izlagačku sezonu u Memorijalnoj galeriji „Dušan Starčević“ u Smederevskoj Palanci. Za izlaganje u ovom galerijskom prostoru prijavilo se  dvadeset četvoro likovnih stvaralaca. Njih četvoro nije ispunilo uslove konkursa, a dvadeset  je  trebalo uputiti na individualno predstavljanje likovnoj  pubilici. Umetnički odbor, na inicijativu vlasnice galerije Slađane Starčević, odlučio se da „zeleno svetlo“ za izlaganje tokom 2015. godine dobije 12 učesnika pomenutog  konkursa. Kako u galeriji nema grejanja, realizacija programa izlaganja startovaće  od marta meseca. Praktično svakog  četrnaestog u mesecu pa sve do novembra izlagaće po jedan umetnik s tim što će biti i jedna kolektivna izložba sa učešćem tri slikara.

Novu sezonu samostalnom izložbom otvoriće 14. marta Bogdan Đorić iz Zrenjanina, a zatvoriti  u novembru Vladimir Lalić iz Beograda. U aprilu, takođe četrnaestog, izlagaće Danijela Marković sa Cetinja,a u maju Danijela Rupić iz Kragujevca. Kolektivna izložba (Jovana Linić, Aleksandra Matić i Tea Sokolovski) predviđena je za 14. jun. U  julu se predstavlja Mirjana Lazović iz Novog Sada, a u avgustu Nadica Nedeljković iz Prištine (živi i stvara u Beogradu) i u septembru Nikos Arvantidis, Grk koji je rođen u Novom Sadu, gde i danas živi. U oktobru će biti izložba Tijane Nikolić-Petrović iz Niša, a u novembru Vladimira Lalića iz Beograda.

Memorijalna galerija „Dušan Starčević“ dobila je novog predsednika  Umetničkog odbora. To je profesor  Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu  Željko Đurović. U međuvremenu galerija je dobila  svoj logo i fejsbuk stranicu.

D. J.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.