A od „Deda Mraza“…  

Na tragu_4Građani Srbije od aktuelne vlasti dobiće specijalni novogodišnji poklon – inflaciju,  siromaštvo i besperspektivnost.

Činjenica je da ni prethodni režimi nisu bili darežljivi prema sopstvenom narodu, pa je život u Srbiji, kako je vreme prolazilo, bivao sve teži, ali ova vlast je, definitivno, prekardašila u selektivnom stezanju kaiša.

Elem, u „Deda Mrazovom“, novogodišnjem paketiću naći će se nikad slabiji dinar, nasilno smanjene plate i penzije, ogroman javni dug, „mrtva“ privreda, štrajkovi i ulični protesti, vidljivi politički zaokret ka Rusiji (i Kini) i slatka obećanja o boljem životu – „kad na vrbi rodi grožđe“.

Navedene činjenice, kao i saznanje da je naša kupovna moć u poslednjih godinu dana opala za, neverovatnih, 30 procenata, nameću pitanje:

Ko je autor horora koji žive građani Srbije?

Imajući u vidu da „riba miriše od glave“, odgovor nije nepoznat.

Najnovija zabluda prosečnog srpskog glasača zove se Tomislav Nikolić.

Nekadašnji drčni šovinista, danas pritajeni nacionalista i neskriveni rusofil, uspeo je, uz ogroman doprinos prethodne vladajuće garniture, da pobedi na predsedničkim izborima i za kratko vreme uništi sve što je preostalo u Srbiji.

„Nada umire poslednja“, pa su se ekonomski iscrpljeni građani „upecali“ na, ponuđenu, slamku spasa, koja je za kratko vreme postala teg koji vuče na dno.

Na žalost, samo u Nikolićevoj umišljenoj Srbiji otvaraju se nova radna mesta, sve je stabilno, bezbednost građana nikad bolja, a odnosi sa razvijenim svetom savršeni.

Na žalost, samo u Nikolićevoj „srpskoj bajci“ stiropor se, volšebno, pretvara u udobnu kožnu fotelju.

Stvarno je krajnje vreme da se predsednik ove države – uozbilji.

Ili povuče!!!

Zapravo, sve u vezi sa njim je na staklenim nogama, od fakultetske diplome do crkve u Bajčetini, od vikendica na Savi do protežiranja imućnog sina za gradonačelnika Kragujevca, od stančuge u elitnom delu Beograda do Fondacije „Prve dame“…

Čak i on sam, često, na tim staklenim nogama se klati, pa mora da – sedne.

Ali ni tada ne prestaje da govori svašta, pa smo još uvek zgroženi šta je sve, nedavno, vidno omamljen „Bajčetinkom“, napričao premijeru Kine.

337-rajiija-Nokia-1024Predsednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić, bukvalno je shvatio šalu „rakija connecting people“, pa je koristi kao diplomatsko sredstvo.

Neko ozbiljan, ako takvih ima u njegovoj blizini, morao bi da mu objasni da državnički posao nije kafansko tračarenje.

Očigledno je da Tomislav Nikolić mesto predsednika države doživljava kao „poslednjih par godina do penzije“, koristeći državne resurse za lično i porodično uživanje.

Kao takav poprilično šteti građanima Srbije, ali i rejtingu srpskog premijera.

Ne želim da prognoziram kada će se „politički sin“ javno odreći „bludnog“ oca, ali čini se da taj dan nije daleko.

„Poraslo dete…, osamostalilo se…“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.