ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

На трагу (пише: Дејан Црномарковић)

Како нам се догодио Вучић?

Na tragu_4Могућност повлачења са функције коју је премијер поменуо недавно у емисији ТВ „Пинк“, била би једина плодоносна реконструкција Владе Републике Србије, после скоро три године његове владавине.

Свака друга опција, у којој би један „Вулин“ заменио другог „Вулина“, или дискретан улазак у Владу неке од комби-странака које „цупкају“ у чекаоници, била би само представа за наивне.

Чињенице говоре да, у свим сегментима живота, грађани Србије данас живе лошије него пре неколико година.

Бољег живота у Србији, једноставно, нема.

Све остало, што нам се пласира путем пропагандне машинерије је шарена лажа и „жвака“ без покрића.

Уз то, чини се да никада нисмо имали овако параноичну власт.

Свако аргументовано указивање на реално стање ствари или кршење закона од стране високих  функционера, власт доживљава и представља јавности као напад на државу.

Поједини министри као да се такмиче у небулозним изјавама. Такав јуриш глупости до сада није виђен на српској политичкој сцени.

Да није тужно, јер се ради о водећим људима државе, покидали бисмо се од смеха.

У таквој ситуацији, изјава премијера о евентуалном повлачењу је политички мудра, и има за циљ да мобилише његово бирачко тело, прилично разочарано све тежим и безнадежнијим животом у Србији. Смањене плате и пензије, жесток пад стандарда, енормно задуживање државе, афере, штрајкови и јасно видљив јадан кадровски потенцијал његове партије, почели су да делују као „кафа без шећера“ на велики број грађана.

И у овој причи, истина сече најоштрије, а она је у данашњој Србији, све – само не пријатна.

И није таква „од јуче“.

Многи лоши владари, током последњих 15 година, утабавали су стазу повратка и успона  актуелног премијера Србије.

На путу његове политичке реинкарнације највећи цех платила је Тадићева администрација, која је руку на срце, у тешким временима, одрадила крупне послове на европском путу Србије. Али не и на плану економског опоравка, што је грађанима (гласачима) „питање свих питања“.

Свом политичком паду жестоко је допринео и сам Борис Тадић, када је лакомислено иницирао формирање СНС-а из жеље да ослаби тада јаке Радикале, а и заказао председничке изборе – пре рока.

„Кап која је прелила чашу“, у серији Тадићевих политичких грешака, била је његов излазак из Демократске странке баш уочи последњих парламентарних избора, што је збунило гласаче и створило огроман празан простор на политичком терену.

У том тренутку „на клупи за резерве“ седео је само један „свеж“ играч – Александар Вучић. Његова политичка „хипотека“ из деведесетих, за велики број исцрпљених грађана, била је – давно прошло време.

Исувише дуго су сиромаштво и неизвесност хранили општенародни заборав.

Тако је наступила ова „ера демагогије“ која бенсендира широке народне масе.

У прошлости, народно отрежњење је било веома болно. Да ли ће тако бити и овог пута показаће се већ у години која је пред нама.

Уколико власт настави са „продајом магле“ без опипљивих резултата…, уколико живот, и даље, сваког наредног дана буде тежи него претходног…, уколико се настави са прогоном свих оних који мисле другачије…

Догодиће нам се, поново, улице пуне несрећних и незадовољних људи.

Догодиће нам се време које је боље проживети на неком другом месту.

 

 

 

 

3 thoughts on “Како нам се догодио Вучић?

  • I ne sumnjam da bi onima, koji se svrstavaju u onih jedva nakupljenih 6%, najviše odgovaralo da se Vučić povuče. Ali, ne treba mešati mizernu pohlepu za vlašću ds-a sa realnošću.

    Reply
  • “ Шта је друго логично решење после ове катастрофалне политике коју спроводи Влада Србије и Александар Вучић…..Тај лажни патритоизам,уидурма,цинизам,позориште у кући које спроводи ова Влада,довела је грађане и грађанке Србије на сам руб егзистенције…..Све Владе да се скупе и прегледају њихови резултати,неће бити толико погубни као нерад и грешке ове Владе….. Поред медиског спиновања о процвату економије,пољопривреде, запошљавања,свеопштег напретка,ситуација у стварноме животу изгледа сасвим другојачије…..Све је више отпуштања,све мање плате за оне који имају среће и да раде,животне намирнице широке потрошње поскупљују,струја у најави поскупљује,једино је човек,живот багатела и статистичка грешка у главама чауша и вазала овог тоталитарног режима.Просто да човек не поверује где они људи живе,они као да не живе у истој земљи као и ми обични смртници,радници,сељаци али и културна елита која је понижена и заглављена у овом муљу и блату које нас окружује…..Морално дно тих преобучених реформатора видимо у В.Плани,где се купују гласови,даје прашак,упокојени потписују подршку,велика срамота и доказ да су такви људи без морала спремни на све не би ли се одржали и отели власт по сваку цену…..Као што после сваке најезде скакаваца и осталих пошасти доће и спасење,тако ће и овима који данас жаре и пале Србијом доћи крај од сопственог народа,сопствени народ ће такве моралне отпаднике казнити на изборима…….Народ није играчка ,статистичка грешка да се манипулише њиме,народ види и осећа на својој кожи лицемерје Владе и тежак живот.Избори су једино решење и спас да се оваквој повампиреној хорди забије глогов колац,да никад не васкрсне…..Моја маленкост никада није живела од политике и увек је говорила слободно оно што мисли,нисам ни на једном платном списку и своје парче хлеба зарађујем са овим напаћеним народом из радничке класе који ради за 21.000.00 динара у приватном сектору годинама…..Ја желим промене,ја желим да живим и радим од поштеног рада……Верујем да свако од нас дели исте вредности,само што нико није довољно храбар да то јавно и изговори……Живела Србија,живео мој мили народ ,до бољих дана који ће нам надам се убрзо и доћи……..“

    Reply
  • Ma, je l’ vi to cenzurišete komentare?!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *