ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

Ђаци водичке школе на „Змајевом пролећу“: ПОСВЕТА ВЕЛИКОМ ПЕСНИКУ

Ученици школе у Водицама, предвођени својим учитељима Миланом Тодоровићем и Слађаном Спасић, учествовали су на манифестацији „Змајево пролеће“, која је одржана у  Дечјем селу „Др Милорад Павловић“ у Сремској Каменици. „Змајеве дечје игре“ окупиле су   извођаче разноврсног културно-забавног програма, а замишљене су као  културно-уметничка посвета великом српском песнику, издавачу и народном лекару Јовану Јовановићу Змају.

Он је, да подсетимо, рођен у Новом Саду, али је последње године живота провео у Сремској Каменици.  Његова кућа данас је Музеј „Спомен збирка Јован Јовановић Змај“. После смрти сахрањен у је у овом сремском месту, где му је подигнут споменик достојан  његовог лика и дела.

Основци из Водица, учествујући у богатом и разноврсном програму манифестације, говорили су народне умотворине, свирали и певали, а њихов учитељ Милан Тодоровић је том приликом одржао и пригодну здравицу. Сви су овог пута имали прилику да разгледају Дечје село са којим  водичка школа сарађује више деценија.

У сваком случају, учешће на „Змајевом пролећу, које су у Дечјем селу уприличили КУД „Сремац“ и управа поменуте установе, остаће у пријатном и дугом сећању ђака и њихових учитеља.

Д.Ј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *