Donatori obezbedili još jednu interaktivnu tablu za OŠ „Olga Milošević“

Svima je jasno od kolike je važnosti ulaganje u obrazovanje. To, naravno, odlično razumeju i odgovorni u Osnovnoj školi „Olga Milošević“ koji realizuju organizovano i plansko ulaganje u obrazovanje i nove tehnologije.

Uz pomoć donatora učenici ove škole dobili su još jednu interaktivnu tablu.

  • – Ovom prilikom zahvaljujemo sledećim preduzećima: Dunav osiguranje, Srđan kolor, Menjačnice „Piga“, Niskogradnja i Armatfer. Još jedna učionica je opremljena interaktivnom ili pametnom tablom, koje nastavu čine interaktivnom, multimedijalnom, dinamičnom i zanimljivom. Ostale učionice opremljene su projektorima koji su povezani sa računarima i na taj način omogućeno je korišćenje prezentacija ili bilo kojih drugih edukativnih sadržaja sa interneta. Savremena škola postavlja nove trendove u obrazovanju i zato su naše učionice pravi primer primene informacionih tehnologija u obrazovanju. Da bi obrazovanje bilo savremeno ono mora pratiti inovacije u savremenim tehnologijama i koristiti ih kako bi se olakšalo učenje i učinilo ga što zanimljivijim i dinamičnijim. OŠ „Olga Milošević“ je u tom pogledu lider u našoj opštini. Učenici naše škole rade i provode vreme u moderno opremljenim učionicama i pravi su primer korišćenja i primene novije tehnologije u obrazovanju. Svaka učionica je opremljena tako da obezbeđuje jednostavno i uspešno učenje. Ovakav vid nastave, korišćenjem modernih tehnologija, utiče na razvijanje ključnih kompetencija učenika, jača motivaciju i unapređuje sposobnost učenja.
    Naša škola koristi i eDnevnik čiji je cilj podizanje nivoa digitalne zrelosti škola i uspešne digitalne transformacije obrazovanja – navedeno je u saopštenju koje je rukovodstvo OŠ „Olga Milošević“ uputilo medijima.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.