ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

Донатори обезбедили још једну интерактивну таблу за ОШ „Олга Милошевић“

Свима је јасно од колике је важности улагање у образовање. То, наравно, одлично разумеју и одговорни у Основној школи „Олга Милошевић“ који реализују организовано и планско улагање у образовање и нове технологије.

Уз помоћ донатора ученици ове школе добили су још једну интерактивну таблу.

  • – Овом приликом захваљујемо следећим предузећима: Дунав осигурање, Срђан колор, Мењачнице „Пига“, Нискоградња и Арматфер. Још једна учионица је опремљена интерактивном или паметном таблом, које наставу чине интерактивном, мултимедијалном, динамичном и занимљивом. Остале учионице опремљене су пројекторима који су повезани са рачунарима и на тај начин омогућено је коришћење презентација или било којих других едукативних садржаја са интернета. Савремена школа поставља нове трендове у образовању и зато су наше учионице прави пример примене информационих технологија у образовању. Да би образовање било савремено оно мора пратити иновације у савременим технологијама и користити их како би се олакшало учење и учинило га што занимљивијим и динамичнијим. ОШ „Олга Милошевић“ је у том погледу лидер у нашој општини. Ученици наше школе раде и проводе време у модерно опремљеним учионицама и прави су пример коришћења и примене новије технологије у образовању. Свака учионица је опремљена тако да обезбеђује једноставно и успешно учење. Овакав вид наставе, коришћењем модерних технологија, утиче на развијање кључних компетенција ученика, јача мотивацију и унапређује способност учења.
    Наша школа користи и еДневник чији је циљ подизање нивоа дигиталне зрелости школа и успешне дигиталне трансформације образовања – наведено је у саопштењу које је руководство ОШ „Олга Милошевић“ упутило медијима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *