ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

Наставница Јасмина Милићевић из ОШ „Олга Милошевић“ на семинару на Кипру

Наставница Јасмина Милићевић из ОШ „Олга Милошевић“, имала је, на Кипру, обуку за коришћење посебних апликација на таблетима за рад са децом које се образују по индивидуалном образовном плану.

Ова посета је организована у оквиру Erasmus+ пројекта „Take me out of the shadow“, а обуком су обухваћени и наставници из Финске, Пољске, Аустрије и Немачке.

Семинар је реализован у престижној приватној школи “Heritage” у Лимасолу на Кипру. Ово је интернационална школа коју похађају ученици од 3 до 18 година у којој је наставни процес дигитализован у великој мери, доминира пројектна настава у смерена на развијање функционалних знања ученика. Такође је била у студијској посети „Трећој основној школи Македонитиса“ у Никозији која такође ставља акценат на примену таблета и рачунара у учењу.
Била је ово одлична прилика да наставница Јасмина донесе нове идеје и предлоге за коришћење нових програма у раду са децом којима је потребна додатна подршка у раду.

Такође, имала је прилику да упореди наш рад у односу на наставнике других европских школа и процени колико и шта можемо да применимо како бисмо напредовали у раду са децом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *