Nastavnica Jasmina Milićević iz OŠ „Olga Milošević“ na seminaru na Kipru

Nastavnica Jasmina Milićević iz OŠ „Olga Milošević“, imala je, na Kipru, obuku za korišćenje posebnih aplikacija na tabletima za rad sa decom koje se obrazuju po individualnom obrazovnom planu.

Ova poseta je organizovana u okviru Erasmus+ projekta „Take me out of the shadow“, a obukom su obuhvaćeni i nastavnici iz Finske, Poljske, Austrije i Nemačke.

Seminar je realizovan u prestižnoj privatnoj školi “Heritage” u Limasolu na Kipru. Ovo je internacionalna škola koju pohađaju učenici od 3 do 18 godina u kojoj je nastavni proces digitalizovan u velikoj meri, dominira projektna nastava u smerena na razvijanje funkcionalnih znanja učenika. Takođe je bila u studijskoj poseti „Trećoj osnovnoj školi Makedonitisa“ u Nikoziji koja takođe stavlja akcenat na primenu tableta i računara u učenju.
Bila je ovo odlična prilika da nastavnica Jasmina donese nove ideje i predloge za korišćenje novih programa u radu sa decom kojima je potrebna dodatna podrška u radu.

Takođe, imala je priliku da uporedi naš rad u odnosu na nastavnike drugih evropskih škola i proceni koliko i šta možemo da primenimo kako bismo napredovali u radu sa decom.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.