ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

ОШ ”Олга Милошевић”: НЕГУЈМО ОЛИМПИЈСКЕ ВРЕДНОСТИ – ПОШТОВАЊЕ, ПРИЈАТЕЉСТВО И ИЗУЗЕТНОСТ

Сарадњом Министарства просвете и Олимпијског комитета Србије започиње пилот пројекат из области олимпијског образовања – Поштовање, пријатељство и изузетност. За реализацију овог пројекта, међу педесет школа, изабрана је и ОШ „Олга Милошевић“. Семинар је реализован 28. септембра на Универзитету у Новом Саду.

Радујемо се реализацији овог пројекта који промовише вредности на којима и ми сами континуирано радимо. Програми олимпијског образовања промовишу олимпијске вредности са циљем да их учесници прихвате и примењују у свом свакодневном животу. Један од циљева програма јесте и да што већи број малишана у нашој земљи на непосредан начин, кроз дружење и игру, осети дух олимпизма и научи нешто више о историји олимпијског покрета и Олимпијских игара.

Посебан акценат се ставља на ширење и неговање олимпијске идеје, начела и филозофије, поштовање фер-плеја и правила, ненасиље у спорту, сазнања о потреби равноправности, солидарности, толеранцији, разумевању и међусобном поштовању у спорту без обзира на расу, веру, пол и нацију, заштиту животне средине.

Осим семинара, представници школе, директор Дарко Димитријевић, наставник Милош Димић и учитељица Татјана Јовичић, имали су прилику да присуствују отварању изложбе „Пут правих вредности“ ауторке Наташе Јанковић која говори о историјату Олимпијског покрета у Србији. Изложбу је отворио Божидар Маљковић, а присуствовали су и наши бивши репрезентативци и освајачи медаља.

Захваљујемо Наташи Јанковић, представници Олимпијског комитета Србије и Дејану Мадићу, ректору Универзитета у Новом Саду на дивном гостопримству и што негују у свом раду праве олимпијске вредности – поштовање, пријатељство и изузетност.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *