ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

ОШ ”Олга Милошевић”: НОВИ ПРОЈЕКАТ У ОКВИРУ ПРОГРАМА ЕРАЗМУС+

Пројектни тим Основне школе ,,Олга Милошевић“ је постигао велики успех. Европска комисија и Фондација Темпус препознале су квалитет пројектне пријаве и одобриле нови пројекат под називом ОUT AND ABOUT – DEVELOPING FUNCTIONAL KNOWLEDGE THROUGH OUTDOOR LEARNING. Период спровођења је од 1. jануара 2022. године до 31. децембра 2023. године.

Партнери у пројекту су школе “Др Камил Тархан“ из Мерсина (Турска), Основна школа “Деменика“ из Патре (Грчка), Основна школа “Забар Б“ са Малте и Учитељски факултет из Јагодине.

Циљ пројекта је да се применом амбијенталне наставе у настави, превасходно природних наука, подстакне развој функционалног знања код ученика. Часови ће бити одржавани на различитим локацијама у граду и у земљи. Ученици ће имати прилику да градиво одређених предмета и групе предмета савладавају у музеју „Никола Тесла“, Ботаничкој башти „Јевремовац“, „Природњачком центру Срције“ у Свилајнцу, Компанији „Хенкел“ у Крушевцу, фабрици „Застава“ у Крагујевцу, Лепенском Виру и бројним другим установама, компанијама и локацијама у природи.

Другови из партнерских школа ће учити на локацијама као што су Кападокија, Олимпија, Епидаурус, Акрпољски музеј, Микена, Хагар ким, Валета…

Наставници ће креирати своје часове тако да предвиђено градиво буде интерактивно усвајано и повезано са ситуацијама из стварног живота. На овај начин код ученика се подиже степен мотивације за учењем, а процес учења је лакши, занимљивији, успешнији и сврсисходнији.

У оквиру пројекта планирано је неколико мобилности наставника и ученика. Група ученика ће посетити школу на Малти у октобру 2023. године, а наставници ће учествовати на семинарима и састанцима у школама у Грчкој, Турској и на Малти.

На крају пројекта, партнерске школе ће израдити приручник који ће бити објављен на сајту Европске комисије и своја искуства, знања и вештине поделити са едукаторима широм Европе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *