OŠ ”Olga Milošević”: ODRŽAN SEMINAR O RAZVIJANjU FUNKCIONALNOG ZNANjA PUTEM AMBIJENTALNE NASTAVE

U okviru Erazmus+ projekta OUT AND ABOUT – DEVELOPING FUNCTIONAL KNOWLEDGE THROUGH OUTDOOR LEARNING u Osnovnoj školi „Olga Milošević“ je od 21. do 25. januara, 2023. godine, održan seminar na temu razvijanja funkcionalnog znanja putem ambijentalne nastave.

Seminar je kreirao i sproveo tim profesora sa Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, a koji su pored kolega iz Turske i Grčke, takođe partneri u projektu. Četvrti dan su učesnici seminara bili gosti Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, gde ih je primila dekan Fakulteta prof. doktor, Violeta Jovanović. Kroz fakultet su nas proveli naši saradnici na projektu docent doktor, Olivera Cekić Jovanović, doktor metodike nastave prirode i društva, doktor Aleksandra Mihajlović, doktor metodike matematike, Marija Veselinović, docent doktor Marija Veselinović Stojanović, nemački jezik sa metodikom, asistent Milan Milikić, metodika nastave matematike.

Takođe smo veoma kreativne i praktične primere dobre prakse mogli da čujemo i od članova Projektnog tima, docenta doktora Nenada Stevanovića, doktora pedagogije, kao i drugih članova kolektiva. Domaćini su nam upriličili obilazak i demonstraciju aktivnosti ambijentalne nastave u Zavičajnom muzeju, Zoološkom vrtu i Muzeju voštanih figura.

Nadamo se da je naše gostoprimstvo doprinelo da se kolege prijatno osećaju u našoj školi i radujemo se daljoj saradnji!

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *