OŠ „Olga Milošević: „TOTALNI DIKTAT“ – JOŠ JEDAN U NIZU USPEHA IZ RUSKOG JEZIKA

Osnovna škola „Olga Milošević“ je prošle godine sklopila ugovor o partnerstvu sa Fondom podrške jezičke kulture građana „Totalni diktat“ iz Novosibirska, koji su i autori ovog međunarodnog projekta.

Zahvaljujući ovoj saradnji i Smederevska Palanka je učestvovala u ovoj akciji i time je postala jedan od preko 1200 gradova učesnica.

Ove godine „Totalni diktat“ je zbog epidemiološke situacije sproveden onlajn. Iz naše škole test su radile Lidija Aranđelović, Tijana Gavrilović i Sara Vuksanović učenice sedmog razreda i postigle su sjajne rezultate.

„Totalni diktat“ je dobrovoljna, besplatna akcija provere znanja iz ruskog jezika, koja poštuje principe opcione anonimnosti, profesionalnog pristupa proveri testova i principa jedinstva vremena, poredka održavanja i kriterijuma ocenjivanja. „Totalni diktat“ se održava jednom godišnje u isto vreme u svim gradovima i državama. „Totalni diktat“ ne deli učesnike na one „koji znaju“ i one „koji ne znaju“, već je vrsta sportskog takmičenja sa samim sobom. Ocena na diktatu je individualna i lična stvar. Ako je neko napisao diktat ili uradio test, podsetio se nečeg što je znao ili naučio nešto novo, onda je diktat uspeo. Lideri po masovnosti učešća su Rusija, Nemačka i SAD.

Autor teksta ovogodišnjeg diktata je pisac Andrej Gelasimov. Naše učenice su ostvarile odlične rezultate i uskoro će dobiti sertifikate od organizatora „Totalnog diktata“.

Lokalni koordinator ovog projekta je nastavnica ruskog jezika Darinka Bajkić.

Darko Dimitrijević, direktor škole

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.