ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

ОШ „Олга Милошевић: „ТОТАЛНИ ДИКТАТ“ – ЈОШ ЈЕДАН У НИЗУ УСПЕХА ИЗ РУСКОГ ЈЕЗИКА

Основна школа „Олга Милошевић“ је прошле године склопила уговор о партнерству са Фондом подршке језичке културе грађана „Тотални диктат“ из Новосибирска, који су и аутори овог међународног пројекта.

Захваљујући овој сарадњи и Смедеревска Паланка је учествовала у овој акцији и тиме је постала један од преко 1200 градова учесница.

Ове године „Тотални диктат“ је због епидемиолошке ситуације спроведен онлајн. Из наше школе тест су радиле Лидија Аранђеловић, Тијана Гавриловић и Сара Вуксановић ученице седмог разреда и постигле су сјајне резултате.

„Тотални диктат“ је добровољна, бесплатна акција провере знања из руског језика, која поштује принципе опционе анонимности, професионалног приступа провери тестова и принципа јединства времена, поредка одржавања и критеријума оцењивања. „Тотални диктат“ се одржава једном годишње у исто време у свим градовима и државама. „Тотални диктат“ не дели учеснике на оне „који знају“ и оне „који не знају“, већ је врста спортског такмичења са самим собом. Оцена на диктату је индивидуална и лична ствар. Ако је неко написао диктат или урадио тест, подсетио се нечег што је знао или научио нешто ново, онда је диктат успео. Лидери по масовности учешћа су Русија, Немачка и САД.

Аутор текста овогодишњег диктата је писац Андреј Геласимов. Наше ученице су оствариле одличне резултате и ускоро ће добити сертификате од организатора „Тоталног диктата“.

Локални координатор овог пројекта је наставница руског jeзика Даринка Бајкић.

Дарко Димитријевић, директор школе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *