ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

Паланачки ђаци успешни на окружним такмичењима

Ucenici OS Radomir Lazic na takmicenjuУченици школа са територије Општине Смедеревска Паланка учествовали су на окружним такмичењима из историје за основне школе, гимназије и средње стручне школе која су одржана у Смедереву 18. априла.

Што се тиче гимназијалаца, на Републичко такмичење пласирали су се ученици 2. разреда природно-математичког смера: Александра Панић (1. место) и Срђан Поповић (2. место). Ученици основних школа су били за нијансу успешнији и на Републичком такмичењу нашу општину представљаће њих петоро. На завршни степен такмичења пласирали су се из Основне школе „Радомир Лазић“ (Азања) Александра Вулићевић и Андријана Јелић из осмог разреда и Тијана Радисављевић, ученица седмог разреда, као и ученици из Основне Gimnazijalci na takmicenjuшколе „Брана Јевтић“ (Кусадак) Иван Мијатовић (седми разред) и Марија Маторкић (осми разред).

За ученике петог и шестог разреда окружно такмичење је био завршни степен такмичења и ту су остварени запажени резултати: 5. разред Александра Јелић (2. место) ОШ „Радомир Лазић“, а 6. разред: Марко Батинић (ОШ „Радомир Лазић“), Тодор Савић и Никола Тирнанић (ОШ „Олга Милошевић“) и Сара Кабић (ОШ „ХИМ“) – сви су освојили треће место.

Републичко такмичење за гимназије биће одржано у Београду 10. маја, а за основце у Крупњу 17. маја.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *