Palanački đaci uspešni na okružnim takmičenjima

Ucenici OS Radomir Lazic na takmicenjuUčenici škola sa teritorije Opštine Smederevska Palanka učestvovali su na okružnim takmičenjima iz istorije za osnovne škole, gimnazije i srednje stručne škole koja su održana u Smederevu 18. aprila.

Što se tiče gimnazijalaca, na Republičko takmičenje plasirali su se učenici 2. razreda prirodno-matematičkog smera: Aleksandra Panić (1. mesto) i Srđan Popović (2. mesto). Učenici osnovnih škola su bili za nijansu uspešniji i na Republičkom takmičenju našu opštinu predstavljaće njih petoro. Na završni stepen takmičenja plasirali su se iz Osnovne škole „Radomir Lazić“ (Azanja) Aleksandra Vulićević i Andrijana Jelić iz osmog razreda i Tijana Radisavljević, učenica sedmog razreda, kao i učenici iz Osnovne Gimnazijalci na takmicenjuškole „Brana Jevtić“ (Kusadak) Ivan Mijatović (sedmi razred) i Marija Matorkić (osmi razred).

Za učenike petog i šestog razreda okružno takmičenje je bio završni stepen takmičenja i tu su ostvareni zapaženi rezultati: 5. razred Aleksandra Jelić (2. mesto) OŠ „Radomir Lazić“, a 6. razred: Marko Batinić (OŠ „Radomir Lazić“), Todor Savić i Nikola Tirnanić (OŠ „Olga Milošević“) i Sara Kabić (OŠ „HIM“) – svi su osvojili treće mesto.

Republičko takmičenje za gimnazije biće održano u Beogradu 10. maja, a za osnovce u Krupnju 17. maja.

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.