Početak projekata „Zdravo rastimo“ (Nestlé Healthy Kids Global Programme) u OŠ „Olga Milošević“

Projekat „Zdravo rastimo“ je deo globalne Nestlé inicijative koji ima za cilj da edukuje učenike sedmih razreda o važnosti pravilne ishrane i bavljenja fizičkom aktivnošću.

Na taj način naše poruke stižu do učenika u fazi kada formiraju svoje stavove i ponašanja i na taj način im pomažemo da usvoje zdrave navike koje će biti od značaja za njihov život u kasnijem periodu. Sekundarni ciljevi projekta su: unapređivanje znanja učenika o poboljšanju kvaliteta života putem ishrane i fizičke aktivnosti, kao i podsticanje roditelja i nastavnika da budu spremni na prihvatanje i podržavanje promena u navikama u ishrani. Aktiviranje učenika se postiže na tri načina: aktivno
učešće u edukativnoj igri, kroz vršnjačku edukaciju i edukaciju roditelja. Nosioci projekta u našoj školi su učenici sedmog razreda i profesor (pripravnik) fizičkog vaspitanja Nikola Blagojević. Učenici, učesnici projekta, su na poklon dobili majice i brošure o zdravoj ishrani. Realizacija ovog projkta se nastavlja, ovo je samo početak.

 

Osnovna škola „Olga Milošević“

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.