ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

Протест просветних радника у Београду

verbic_0_0_468X10000Просветни радници, чланови два репрезентативна синдиката, организују 17. марта протест у Београду и једнодневну потпуну обуставу рада, тражећи бољи материјални положај.
Протест на београдском Тргу Николе Пашића организују Унија синдиката просветних радника Србије и Синдикат радника у просвети Србије, а окупљање је заказано у подне.
Планирано је да представници синдиката своје захтеве упуте народним посланицима, представницима Владе Србије и министру просвете Срђану Вербићу.
Два просветна синдиката штрајкују скраћењем часова на 30 минута од 17. новембра прошле године. Синдикати траже да просвета буде изузета од смањења плата у јавном сектору и да се донесе закон којим ће бити уређени платни разреди у државној служби.
Захтев је и да им се омогући потписивање посебног колективног уговора за текућу годину, јер их је, како су оценили, Министарство просвете уценило да прво морају да прекину штрајк, па тек онда потпишу тај документ.
Иначе, два репрезентативна синдиката – Синдикат образовања Србије и Грански синдикат просветних радника „Независност“, потписали су посебан колективни уговор и прекинули штрајк у којем су претходно учествовали.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *