Saopštenje OŠ „Olga Milošević“: PROJEKAT „MEDENA PRIČA“

„OŠ ,,Olga Milošević“ je u toku ove školske godine uzela učešće u još jednom značajnom e Twinning projektu „Medena priča“.

Realizacijom ovog projekta učenici će kroz različite aktivnosti i radionice imati priliku da se upoznaju sa pčelarstvom, životom pčela, proizvodnjom meda i na taj način obogate svoja znanja iz ove oblasti. Ovaj projekat je istovremeno obuhvatao učešće ukupno petnaest škola i to iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Češke i Srbije.

Sam početak projekta je obuhvatio mnogobrojne aktivnosti u našoj školi i van nje. Nastavnica biologije Marina Miladinović je sa učenicima šestog razreda, Sarom Salatić, Filipom Novakovićem, Mijanom Adžić i Lazarom Vojnovićem, posetila otkupnu i distributivnu stanicu meda u Ratarima, gde im je domaćin bio Nikola Mišić, naš nekadašnji učenik.

Sledeća njihova aktivnost bila je poseta domaćinstvu i pčelinjaku kod Ljiljane Popović u mestu Stublina.

Ovom projektu priključili su se i učenici trećeg razreda sa učiteljicom Tatjanom Jovičić. Čas „Život pčela“, realozovan je uz pomoć pčelara Žarka Mišića. Žarko je na adekvatan i primeren način uveo učenike u život pčela i njihovom značaju za nas.

Učenici su bili zainteresovani, pažljivi, i spremni da aktivno učestvuju y realizaciji svih aktivnosti, a najslađa je bila degustacija meda.

Zahvaljujemo Ljiljani, Nikoli i Žarku što su nesebično svoja iskustva podelili sa našim učenicima.“

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.