ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

Саопштење ОШ „Олга Милошевић“: ПРОЈЕКАТ „МЕДЕНА ПРИЧА“

„ОШ ,,Олга Милошевић“ је у току ове школске године узела учешће у још једном значајном e Twinning пројекту „Медена прича“.

Реализацијом овог пројекта ученици ће кроз различите активности и радионице имати прилику да се упознају са пчеларством, животом пчела, производњом меда и на тај начин обогате своја знања из ове области. Овај пројекат је истовремено обухватао учешће укупно петнаест школа и то из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Чешке и Србије.

Сам почетак пројекта је обухватио многобројне активности у нашој школи и ван ње. Наставница биологије Марина Миладиновић је са ученицима шестог разреда, Саром Салатић, Филипом Новаковићем, Мијаном Аџић и Лазаром Војновићем, посетила откупну и дистрибутивну станицу меда у Ратарима, где им је домаћин био Никола Мишић, наш некадашњи ученик.

Следећа њихова активност била је посета домаћинству и пчелињаку код Љиљане Поповић у месту Стублина.

Овом пројекту прикључили су се и ученици трећег разреда са учитељицом Татјаном Јовичић. Час „Живот пчела“, реалозован је уз помоћ пчелара Жарка Мишића. Жарко је на адекватан и примерен начин увео ученике у живот пчела и њиховом значају за нас.

Ученици су били заинтересовани, пажљиви, и спремни да активно учествују y реализацији свих активности, а најслађа је била дегустација меда.

Захваљујемо Љиљани, Николи и Жарку што су несебично своја искуства поделили са нашим ученицима.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *