Šest decenija OŠ „Heroj Radmila Šišković“: ODLIČNI REZULTATI – DAR JUBILEJU

IMG_1234U Gradskom pozorištu u Smederevskoj Palanci, prigodnim programom, obeležen je jubilej Osnovne škole „Heroj Radmila Šišković. Đake, njihove roditelje i goste, u ime učeničkog i nastavničkog kolektiva, pozdravila je direktorka Slađana Maslovarić, istakavši da su iz ove obrazovne ustanove izašle mnoge generacije, a ove koje danas sede u njenim klupama, pripremile su odgovarajući program proslave.

-Šezdeset godina nije malo – kazala je direktorka Maslovarić.- Iza nas je veliki trud, puno rada i zalaganja. U periodu za nama imali smo jako dobru saradnju sa đačkim roditeljima, a nadam se da će tako biti i nadalje. Koristim priliku da se posebno zahvalim đačkim roditeljima, koji su nam izlazili u susret uvek kad su bila u pitanju školska takmičenja. Nalazili su uvek vreme i razumevanje, čak su organizovali i prevoz do gradova širom Srbije, gde su se takmičenja održavala. Takmičenja republičkog ranga još nisu završena, a imamo učenike koji će i na njima predstavljati našu školu. Posebno se zahvaljujem svima vama u ovoj sali koji ste prepoznali našu želju za druženjem i za obeležavanjem veoma važnog jubileja. Ovo je trenutak kada jedan naš kolega odlazi u penziju i sa kojim se danas ponovo družimo,  a nadam se da ćemo se družiti još dugo.

IMG_1230U nastavku svečanosti prikazan  je film o školi nastavnika Milana Miloševića. Iz njega se moglo saznati ko je sve bio direktor ove škole u proteklih šest decenija, ko su bili njeni znameniti đaci, a poseban osvrt dat je na uspehe učenika na minulim školskim takmičenjima.

U zabavnom delu programa učestvovalo je preko 70 đaka ove škole. Oni su recitovali, pevali i igrali. Bila je ovo, u svakom pogledu, lepa proslava – dostojna velikog jubileja.

D. Janojlić

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.