ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

Шест деценија ОШ „Херој Радмила Шишковић“: ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ – ДАР ЈУБИЛЕЈУ

IMG_1234У Градском позоришту у Смедеревској Паланци, пригодним програмом, обележен је јубилеј Основне школе „Херој Радмила Шишковић. Ђаке, њихове родитеље и госте, у име ученичког и наставничког колектива, поздравила је директорка Слађана Масловарић, истакавши да су из ове образовне установе изашле многе генерације, а ове које данас седе у њеним клупама, припремиле су одговарајући програм прославе.

-Шездесет година није мало – казала је директорка Масловарић.- Иза нас је велики труд, пуно рада и залагања. У периоду за нама имали смо јако добру сарадњу са ђачким родитељима, а надам се да ће тако бити и надаље. Користим прилику да се посебно захвалим ђачким родитељима, који су нам излазили у сусрет увек кад су била у питању школска такмичења. Налазили су увек време и разумевање, чак су организовали и превоз до градова широм Србије, где су се такмичења одржавала. Такмичења републичког ранга још нису завршена, а имамо ученике који ће и на њима представљати нашу школу. Посебно се захваљујем свима вама у овој сали који сте препознали нашу жељу за дружењем и за обележавањем веома важног јубилеја. Ово је тренутак када један наш колега одлази у пензију и са којим се данас поново дружимо,  а надам се да ћемо се дружити још дуго.

IMG_1230У наставку свечаности приказан  је филм о школи наставника Милана Милошевића. Из њега се могло сазнати ко је све био директор ове школе у протеклих шест деценија, ко су били њени знаменити ђаци, а посебан осврт дат је на успехе ученика на минулим школским такмичењима.

У забавном делу програма учествовало је преко 70 ђака ове школе. Они су рецитовали, певали и играли. Била је ово, у сваком погледу, лепа прослава – достојна великог јубилеја.

Д. Јанојлић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *