ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

Светосавска свечаност у Основној школи у Водицама: СВЕТИ САВА 27. ПУТ МЕЂУ ЂАЦИМА ВОДИЦА

-У програму учествовали и штићеници Дечијег села из Сремске Каменице

 

Ученици и учитељи Основне школе у Водицама, која припада ОШ „Олга Милошевић“ у Смедеревској Паланци, обележили су школску славу Светог Саву. Двадесет седми пут за редом, захваљујући у првом реду ревносном учитељу Милану Тодоровићу, овде се одржавају светосавске свечаности.

Домаћин славе био је мештанин Новица Илић са породицом, а свечар идуће године, такође с породицом, биће Слободан Загорчић. У  самом чину ломљења славског колача учествовали су актуелни водички парох, отац  Дејан и бивши, отац Радослав.

Уследио је заједнички светосавски програм ученика водичке школе и штићеника Дечјег села „Др Милорад Павловић“ из Сремске Каменице.  И за једне и за друге, организатори ове свечаности, црква и други дародавци, припремили су поклон-пакетиће.

Учитељ Милан Тодоровић, обраћајући се гостима из Сремске  Каменице, ђацима, њиховим родитељима и другим гостима, подсетио је да сарадња поменуте установе из Сремске Каменице и водичких основаца траје већ дуго на обострано задовољство. Васпитач Љиљана Вукајлов прочитала је дирљиво писмо, упућено деци, која напуштају досадашњи дом у Дечјем селу и одлазе, како је нагласила, у „кућу преко пута“.

„Драга децо,  била сам мало старија од вас сада када сам дошла у Дечје село, али на свој  радни задатак. Прошао је од тада можда и нечији живот, а ја сумирам године проведене са вама. Сви некуд одлазимо. Ви из села, а ја у пензију. Како је време брзо прошло. Колико ли је деце која су сада одрасли људи која се мене сећају? Ко ме памти као маму, тетку или васпитача? Памтим ваше испружене ручице. Памтим шта сте имали на себи када сам вас први пут угледала. Шта вам написати сат кад одлазите из Села у нову кућу. Додуше, није то прави одлазак.  Идете у кућу на пола пута, али ипак идете…“

И за ову прилику штампан је „Светосавац“, глас водичке школе, који су од прве до последње стране испуниле песмице, прозни састави и цртежи ученика од првог до четвртог разреда из Водица.

Д. Ј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *