ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ОД СПЕЦИЈАЛНОГ ИЗВЕШТАЧА (ПИШЕ: ЗОРАН МИЛОВАНОВИЋ ШИЉА)

Почео месец обележавања вредног јубилеја ПОСК „Јасеница“: СТАЗОМ ЗДРАВЉА ОКО КУДРЕЧКОГ ЈЕЗЕРА

-Планинари Јасенице са гостима

 

У недељу 4 новембра акцијом пешачења стазом здравља око Кудречког језера, паланачки планинари започели су обележевање вредног јубилеја – 70 година од оснивања и рада Планинарског оријентиринг спортског клуба „Јасеница“.

Поред наших планинара, у госте је пристигло преко стотину  учесника из Аранђеловца, Велике Плане, Младеновца, Београда, Алексинца, те братског града Брчко.

У прелепом дану, на стази од 12,5 км имали су прилике да обиђу старо и ново језеро, те прелепе шумадијске пропланке, уз боје природе која само златна јесен може да пружи.

На крају овог пешачког излета, како то обично бива, уприличен је ручак за све учеснике, гулаш из котлића, а дружење уз музику настављено је до вечерњих сати.

Гости одушевљени пријемом домаћина и атмосфером, обећали да ће се поново вратити.

ПОСК „Јасеница“ је свим друштвима доделила захвалнице за учешће, а такође примила и поклон од градоначелника Брчког, посвећен овом вредном јубилеју.

Да напоменемо да је наше друштво једно од неколико најстаријих у Србији, основано 1948. године, са дугогодишњом традицијом и изванредним резултатима на пољу планинарског, смучарског и оријентиринг спорта, препознатим и ван граница наше земље.

Завршна централна прослава обележавања јубилеја 70 година ПОСК „Јасеница“ биће одржана 1. децембра у Паланци, а предвиђен је разноврстан и богат програм.

 

Текст и фотографије:

Зоран Миловановић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *