ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Писма читалаца

Писма редакцији: „ДИРЕКТОРКА ДИС-А МИ ЈЕ ПОЦЕПАЛА ПОВРЕДНУ ЛИСТУ…“ (1)

После трогодишњег рада у компанији ДИС у току радног времена повредио сам кичму на послу.

Иако сам по уговору о раду распоређен на радно место продавца на одељењу пића, по наређењу дежурног пословође одлазим на истовар рибе из импровизованог базена. С обзиром да нисам био обучен за тај посао, после неког времена дошло је до повреде кичме. Од болова нисам могао да се крећем, тако да су ме колеге, буквално, однеле у трпезарију. Захтевао сам од дежурног пословође да позове Хитну помоћ или да ме одвезу код лекара, што је он одбио под изговором да не сме да ме пусти пре краја радног времена. Морао сам, под јаким боловима, да сачекам крај радног времена и приватно сам одвезен у Хитну помоћ.

На питање лекара где сам се повредио рекао сам – на послу. Код доктора, код кога сам отворио боловање, тражена ми је повредна листа, коју сам потом уредно попунио и послао компанији.

Директорка маркета је повредну листу преузела на Инфо пулту и пред сведоцима је поцепала.

 

Ивица Костић

(аутор је председник Самосталног синдиката у компанији ДИС)

One thought on “Писма редакцији: „ДИРЕКТОРКА ДИС-А МИ ЈЕ ПОЦЕПАЛА ПОВРЕДНУ ЛИСТУ…“ (1)

  • KAKVI BOLJITAK ..SAMO MOŽE DA SE OČEKUJE GORA SITUACIJA..NEZAPOSLENOST MLADIH INŽINJERA …I SVE OMLADINE KOJA ZAVŠAVA BILO KOJU ŠKOLU..BRUKA I SRAMOTA …DRŽAVO SRBIJO JADNA LI SI…NADLEŽNI OPAMETITE SE DONESITE ZAKON O RADU I RADNIM ODNOSIMA…DUŽNI STE DA MLADE I STRUČNE ZAPOŠLJAVATE…MLADI DA RADE U SVOJOJ DRŽAVI…SRBIJI…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *