Pisma redakciji: „DIREKTORKA DIS-A MI JE POCEPALA POVREDNU LISTU…“ (1)

Posle trogodišnjeg rada u kompaniji DIS u toku radnog vremena povredio sam kičmu na poslu.

Iako sam po ugovoru o radu raspoređen na radno mesto prodavca na odeljenju pića, po naređenju dežurnog poslovođe odlazim na istovar ribe iz improvizovanog bazena. S obzirom da nisam bio obučen za taj posao, posle nekog vremena došlo je do povrede kičme. Od bolova nisam mogao da se krećem, tako da su me kolege, bukvalno, odnele u trpezariju. Zahtevao sam od dežurnog poslovođe da pozove Hitnu pomoć ili da me odvezu kod lekara, što je on odbio pod izgovorom da ne sme da me pusti pre kraja radnog vremena. Morao sam, pod jakim bolovima, da sačekam kraj radnog vremena i privatno sam odvezen u Hitnu pomoć.

Na pitanje lekara gde sam se povredio rekao sam – na poslu. Kod doktora, kod koga sam otvorio bolovanje, tražena mi je povredna lista, koju sam potom uredno popunio i poslao kompaniji.

Direktorka marketa je povrednu listu preuzela na Info pultu i pred svedocima je pocepala.

 

Ivica Kostić

(autor je predsednik Samostalnog sindikata u kompaniji DIS)

You may also like...

1 Response

  1. GILE kaže:

    KAKVI BOLJITAK ..SAMO MOŽE DA SE OČEKUJE GORA SITUACIJA..NEZAPOSLENOST MLADIH INŽINJERA …I SVE OMLADINE KOJA ZAVŠAVA BILO KOJU ŠKOLU..BRUKA I SRAMOTA …DRŽAVO SRBIJO JADNA LI SI…NADLEŽNI OPAMETITE SE DONESITE ZAKON O RADU I RADNIM ODNOSIMA…DUŽNI STE DA MLADE I STRUČNE ZAPOŠLJAVATE…MLADI DA RADE U SVOJOJ DRŽAVI…SRBIJI…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *