Pisma redakciji: GODIŠNjICA LjUBAVNIH BRODOLOMA U GRADU BEZ VODE  

Pre godinu dana, 27.05.2016 na vlast u Smederevskoj Palanci došla je SNS ekipa koja je obećala da neće da se bavi politikom već gradom.

Narod je tu izjavu dočekao sa olakšanjem. I stvarno stigao je bager u neku njivu, kopao je duboko, našli su rupicu od 8 cm i problem je zavaren. Najveći problem je rešen. Drugi problem je stranačko namirivanje.

E, od ovog trenutka kreće zaplet.

Kako namiriti sve, braću, sestre, partijske drugove, muževe, supruge, šurnjaje, svastike, koalicione partnere…, došlo se do 74 komada novih neradnika na već postojećih preko 500 neradnika iz predhodnog perioda prošlih vlasti. 200 crvenih, 200 žutih i stotinjak SNS iz koalicije sa Kenom.  I tako godinu dana slušamo ljubavne probleme ove mlade vlasti. Ko je sa kim, ko je koga pogledao, ko je naš, ko je njihov… i kao sve TV novele tako je i ova naša, palanačka, sastavljena iz bezbroj epizoda. Građani Palanke već našpanovani na rijaliti novele s ljubavlju su prihvatili ovu dramu bez kraja, a već danima u noćnim satima nemamo vode i ponavlja se scenario (početak leta noćne, a sa letom i celodnevne restrikcije) predhodnih godina i niko da pita:

– Gde je detaljan izveštaj o stanju u Vodovodu??

– Detaljan plan sanacije bunara, cevi, ventila…??

– Koliko faza, pozicija, prioriteta…??

– Na koliko adresa su se obratili za pomoć, da li su podneli projekat državi, EU, Rusima, Kinezima…??

– Koliko će to da nas košta. Zbirno i po fazama..??

– NIŠTA

– O đubretu, ulicama, trotoarima, grobljima, saobraćajnim znakovima, parkiranju, mesnim zajednicama, deponijama pored svih izvora vode po selima, deci, obdaništima, školama…, to tek nikoga ne zanima.

Za ovih godinu dana na sva ova pitanja nema odgovora. Reklo bi se da je VODA najvažnije pitanje našeg grada…,  ali nije, najvažnija je TV NOVELA RIJALITI POLITIKA.

Da me pogrešno ne shvate čitaoci, tekst je namenjen građanima Smederevske Palanke i osvrt je na njihovu nezainteresovanost za prioritete, probleme i budućnost grada.

 

Nikola Nikolić

Smederevska Palanka

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *