ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Писма читалаца

Писма редакцији: ГОДИШЊИЦА ЉУБАВНИХ БРОДОЛОМА У ГРАДУ БЕЗ ВОДЕ  

Пре годину дана, 27.05.2016 на власт у Смедеревској Паланци дошла је СНС екипа која је обећала да неће да се бави политиком већ градом.

Народ је ту изјаву дочекао са олакшањем. И стварно стигао је багер у неку њиву, копао је дубоко, нашли су рупицу од 8 цм и проблем је заварен. Највећи проблем је решен. Други проблем је страначко намиривање.

Е, од овог тренутка креће заплет.

Како намирити све, браћу, сестре, партијске другове, мужеве, супруге, шурњаје, свастике, коалиционе партнере…, дошло се до 74 комада нових нерадника на већ постојећих преко 500 нерадника из предходног периода прошлих власти. 200 црвених, 200 жутих и стотињак СНС из коалиције са Кеном.  И тако годину дана слушамо љубавне проблеме ове младе власти. Ко је са ким, ко је кога погледао, ко је наш, ко је њихов… и као све ТВ новеле тако је и ова наша, паланачка, састављена из безброј епизода. Грађани Паланке већ нашпановани на ријалити новеле с љубављу су прихватили ову драму без краја, а већ данима у ноћним сатима немамо воде и понавља се сценарио (почетак лета ноћне, а са летом и целодневне рестрикције) предходних година и нико да пита:

– Где је детаљан извештај о стању у Водоводу??

– Детаљан план санације бунара, цеви, вентила…??

– Колико фаза, позиција, приоритета…??

– На колико адреса су се обратили за помоћ, да ли су поднели пројекат држави, ЕУ, Русима, Кинезима…??

– Колико ће то да нас кошта. Збирно и по фазама..??

– НИШТА

– О ђубрету, улицама, тротоарима, гробљима, саобраћајним знаковима, паркирању, месним заједницама, депонијама поред свих извора воде по селима, деци, обдаништима, школама…, то тек никога не занима.

За ових годину дана на сва ова питања нема одговора. Рекло би се да је ВОДА најважније питање нашег града…,  али није, најважнија је ТВ НОВЕЛА РИЈАЛИТИ ПОЛИТИКА.

Да ме погрешно не схвате читаоци, текст је намењен грађанима Смедеревске Паланке и осврт је на њихову незаинтересованост за приоритете, проблеме и будућност града.

 

Никола Николић

Смедеревска Паланка

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *