Pisma redakciji: NE RADIM JA KOD „PERE DANGUBE“ VEĆ U DIS-U… (6)

U „DIS-u“ muk, moje kolege zaposlene u marketima „DIS-a“ širom Srbije, proverom u PIO-Fondu, dobile su isti odgovor kao i ja, tj. da im nije uplaćen radni staž.

S obzirom da se sve veći broj kolega javlja s istim problemom, dolazim do zaključka da to nije slučajnost. Na moje usmeno pitanje rukovodiocima „DIS-a“, šta se dešava sa radnim stažom i zašto nije uplaćen, dobijam odgovor da PIO-Fond u ovom slučaju nije merodavan.

Sugerišu mi „da se manem tog ćoravog posla, jer mogu da me tuže i da mi daju otkaz“.

Naravno da nisam odustao od te priče, a u međuvremenu i ostale kolege koje su zaposlene u objektu“DIS“ Beograd, proverom u PIO-Fondu dobijaju isti odgovor kao i ja. Sada rukovodstvo menja priču i tvrdi da je samo u objektu Beograd došlo do neke tehničke greške. U međuvremenu se javlja veliki broj kolega iz ostalih marketa u Srbiji i očigledno je da priča rukovodstva, da je problem samo u Beogradu, nije tačna.

Odlučujem, i obraćam se pismenim putem, mejlom i pismom sa povratnicom, generalnom direktoru „DIS-a“, direktoru ljudskih resursa“DIS-a“ i pravnom licu određenom za zastupanje kompanije. Posle dugog vremenskog perioda dobijam pisani odgovor od generalnog direktora“DIS-a“. U odgovoru stoji da nema govora o tome da „DIS“ nije uplaćivao doprinose, nego da je problem u PIO-Fondu, navodno oni ne rade svoj posao. U dopisu još kaže da ja ne smem da iznosim neistinite i neosnovane tvrdnje.

S obzirom da sam dobio odgovor koji ne odgovara činjeničnom stanju, tražim i skoro sve kolege mi dostavljaju svoje lične listinge u kojima stoji da nemaju dana uplaćenog radnog staža i svu tu dokumentaciju šaljem rukovodstvu DIS-a.

Od tog momenta više ne dobijam nikakav odgovor.

 

Ivica Kostić

(autor je predsednik Samostalnog sindikata u kompaniji DIS)

You may also like...

4 Responses

 1. Don Kihot od Palanke kaže:

  Ne razumem šta je tu čudno?
  Pa to je tipična priča kako preduzetnici u Srbiji postaju uspešni?
  U normalnim državama to bi bio kriminal ali u Srbiji vlasnici i menadžeri DIS-a ima da dobiju ordenje jer su toliko ljudi zavrnuli za radni staž a bogme i državu za poreze.
  Pravo junačko delo.
  Vrhunski SNS patriotizam.
  Srpski Robin Hud u akciji.
  Majstori u muvanju.

 2. No. kaže:

  To je u ovoj zemlji naprednoj borba sa vetrenjacama. Srecno!!!

 3. Sloba kaže:

  Kod mene je bio slucaj, tek krajem 2016 ubacili u sistem 2014. Ekspresno ubacuju samo onome ko ide u penziju, ostali kad dodju na red. Trazite od poslodavca izvod iz ppppd prijave, tu se vide placeni doprinosi, koji ce tak naknadno evidentirati pio fond. Znaci tereba praviti razliku izmedju uplate i knjizenja. Jedno je kad neko plati, a drugo kad neko posle u drugom sistemu to evidentira. ZNACI TRAZITE PPP-PD Prijavu sa svojim imenom na toj prijavi

 4. Sloba kaže:

  A u slucaju da Vas nema na spisku, onda na sud. Inace kod nas u Nisu su za evidenciju na NSZ nakon prestanka radnog odnosa i ostvarivanja prava na novcanu naknadu, trazili izvod iz gore navedene prijave

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.