ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Писма читалаца

Писма редакцији: НЕ РАДИМ ЈА КОД „ПЕРЕ ДАНГУБЕ“ ВЕЋ У ДИС-У… (6)

У „ДИС-у“ мук, моје колеге запослене у маркетима „ДИС-а“ широм Србије, провером у ПИО-Фонду, добиле су исти одговор као и ја, тј. да им није уплаћен радни стаж.

С обзиром да се све већи број колега јавља с истим проблемом, долазим до закључка да то није случајност. На моје усмено питање руководиоцима „ДИС-а“, шта се дешава са радним стажом и зашто није уплаћен, добијам одговор да ПИО-Фонд у овом случају није меродаван.

Сугеришу ми „да се манем тог ћоравог посла, јер могу да ме туже и да ми дају отказ“.

Наравно да нисам одустао од те приче, а у међувремену и остале колеге које су запослене у објекту“ДИС“ Београд, провером у ПИО-Фонду добијају исти одговор као и ја. Сада руководство мења причу и тврди да је само у објекту Београд дошло до неке техничке грешке. У међувремену се јавља велики број колега из осталих маркета у Србији и очигледно је да прича руководства, да је проблем само у Београду, није тачна.

Одлучујем, и обраћам се писменим путем, мејлом и писмом са повратницом, генералном директору „ДИС-а“, директору људских ресурса“ДИС-а“ и правном лицу одређеном за заступање компаније. После дугог временског периода добијам писани одговор од генералног директора“ДИС-а“. У одговору стоји да нема говора о томе да „ДИС“ није уплаћивао доприносе, него да је проблем у ПИО-Фонду, наводно они не раде свој посао. У допису још каже да ја не смем да износим неистините и неосноване тврдње.

С обзиром да сам добио одговор који не одговара чињеничном стању, тражим и скоро све колеге ми достављају своје личне листинге у којима стоји да немају дана уплаћеног радног стажа и сву ту документацију шаљем руководству ДИС-а.

Од тог момента више не добијам никакав одговор.

 

Ивица Костић

(аутор је председник Самосталног синдиката у компанији ДИС)

4 thoughts on “Писма редакцији: НЕ РАДИМ ЈА КОД „ПЕРЕ ДАНГУБЕ“ ВЕЋ У ДИС-У… (6)

 • Дон Кихот од Паланке

  Не разумем шта је ту чудно?
  Па то је типична прича како предузетници у Србији постају успешни?
  У нормалним државама то би био криминал али у Србији власници и менаџери ДИС-а има да добију ордење јер су толико људи заврнули за радни стаж а богме и државу за порезе.
  Право јуначко дело.
  Врхунски СНС патриотизам.
  Српски Робин Худ у акцији.
  Мајстори у мувању.

  Reply
 • To je u ovoj zemlji naprednoj borba sa vetrenjacama. Srecno!!!

  Reply
 • Kod mene je bio slucaj, tek krajem 2016 ubacili u sistem 2014. Ekspresno ubacuju samo onome ko ide u penziju, ostali kad dodju na red. Trazite od poslodavca izvod iz ppppd prijave, tu se vide placeni doprinosi, koji ce tak naknadno evidentirati pio fond. Znaci tereba praviti razliku izmedju uplate i knjizenja. Jedno je kad neko plati, a drugo kad neko posle u drugom sistemu to evidentira. ZNACI TRAZITE PPP-PD Prijavu sa svojim imenom na toj prijavi

  Reply
 • A u slucaju da Vas nema na spisku, onda na sud. Inace kod nas u Nisu su za evidenciju na NSZ nakon prestanka radnog odnosa i ostvarivanja prava na novcanu naknadu, trazili izvod iz gore navedene prijave

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *