Članovi Privremenog organa usvojili Odluku o budžetu za 2018.

U Maloj sali Skupštine opštine Smederevska Palanka održana je treća sednica Privremenog organa Opštine Smederevska Palanka uz prisustvo svih članova.

Najznačajnija tačka dnevnog reda ovog zasedanja bila je svakako Odluka o Budžetu Opštine Smederevska Palanka za 2018. godinu, koja je usvojena uz podršku četiri člana Privremenog organa.

Budžet za 2018. godinu uvećan je u odnosu na 2017. godinu za oko 10 odsto i iznosi 1.198.958.271,00 dinara, prihodi iz drugih izvora i sopstveni prihodi planirani u iznosu od 22.806.900,00 dinara i to zajedno sa budžetskim prihodima predstavlja iznos od 1.221.765.171,00 dinara.

Članovi Privremenog organa usvojili su i Predlog kadrovskog plana Opštinske uprave Opštine Smederevska Palanka za 2018. godinu, Odluku o visini i načinu raspodele sredstava za novorođeno prvo dete u porodici i dete prvorođeno u Novoj godini, kao i Pravilnik o izmeni Pravilnika o naknadama za rad Komisije za sprovođenje postupka komasacije u delu katastarskih opština Azanja, Kusadak i Glibovac po kome je naknada za rad Komisije smanjena za 50 odsto.

Prema rečima predsednika Privremenog organa, Nikole Vučena,  budžet Opštine Smederevska Palanka za 2018. godinu planiran je na realnom osnovu i u skladu sa uputstvima Ministarstva finansija Vlade Republike Srbije.

-Budžet je delom razvojni, ali i socijalni – istakao je Vučen. – Planirali smo da sredstava u iznosu od 69,5 miliona dinara opredelimo za razvoj poljoprivrede, uređenje građevinskog zemljišta u koje spada izgradnja saobraćajne infrastrukture, vodovodnih i kanalizacionih linija i uređenje javnih površina. Prioriteti u prvom kvartalu 2018. godine, što se tiče putne infrastrukture su igradnja projektne dokumentacije i puta za Novo groblje – Kamenac, zatim projekat uređenja ulice Trg Heroja, Glavaševe ulice kao i drugih regionalnih saobraćajnica u gradu i lokalnih gradskih puteva. Isto tako planirali smo da realizujemo obnavljanje seoskih puteva, kao i završetak glavnog fekalnog kolektora do ulice Majora Gavrilovića, kao i pristupanje izradi tehničke dokumentacije za sekundarnu fekalnu kanalizaciju blok 1, 2, 3 i radna zona Majora Gavrilovića. Ovim budžetom smo takođe planirali sredstva za tekuće popravke i održavanje u programu javne rasvete u iznosu od tri miliona dinara, koje poddrazumevaju saniranja i održavanja kompletne javne rasvete u gradu i svim selima na teritorija naše opštine.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.