ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Чланови Привременог органа усвојили Одлуку о буџету за 2018.

У Малој сали Скупштине општине Смедеревска Паланка одржана је трећа седница Привременог органа Општине Смедеревска Паланка уз присуство свих чланова.

Најзначајнија тачка дневног реда овог заседања била је свакако Одлука о Буџету Општине Смедеревска Паланка за 2018. годину, која је усвојена уз подршку четири члана Привременог органа.

Буџет за 2018. годину увећан је у односу на 2017. годину за око 10 одсто и износи 1.198.958.271,00 динара, приходи из других извора и сопствени приходи планирани у износу од 22.806.900,00 динара и то заједно са буџетским приходима представља износ од 1.221.765.171,00 динара.

Чланови Привременог органа усвојили су и Предлог кадровског плана Општинске управе Општине Смедеревска Паланка за 2018. годину, Одлуку о висини и начину расподеле средстава за новорођено прво дете у породици и дете прворођено у Новој години, као и Правилник о измени Правилника о накнадама за рад Комисије за спровођење поступка комасације у делу катастарских општина Азања, Кусадак и Глибовац по коме је накнада за рад Комисије смањена за 50 одсто.

Према речима председника Привременог органа, Николе Вучена,  буџет Општине Смедеревска Паланка за 2018. годину планиран је на реалном основу и у складу са упутствима Министарства финансија Владе Републике Србије.

-Буџет је делом развојни, али и социјални – истакао је Вучен. – Планирали смо да средстава у износу од 69,5 милиона динара определимо за развој пољопривреде, уређење грађевинског земљишта у које спада изградња саобраћајне инфраструктуре, водоводних и канализационих линија и уређење јавних површина. Приоритети у првом кварталу 2018. године, што се тиче путне инфраструктуре су иградња пројектне документације и пута за Ново гробље – Каменац, затим пројекат уређења улице Трг Хероја, Главашеве улице као и других регионалних саобраћајница у граду и локалних градских путева. Исто тако планирали смо да реализујемо обнављање сеоских путева, као и завршетак главног фекалног колектора до улице Мајора Гавриловића, као и приступање изради техничке документације за секундарну фекалну канализацију блок 1, 2, 3 и радна зона Мајора Гавриловића. Овим буџетом смо такође планирали средства за текуће поправке и одржавање у програму јавне расвете у износу од три милиона динара, које поддразумевају санирања и одржавања комплетне јавне расвете у граду и свим селима на територија наше општине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *