31. sednica Skupštine opštine: DR PERIŠA JOVANOVIĆ IZABRAN ZA ČLANA OPŠTINSKOG VEĆA  

2Predsednik Opštine Smederevska Palanka, Radoslav Milojičić Kena, na 31. sednici Skupštine opštine dobio je apsolutnu podršku svih odbornika, i vladajuće većine i opozicije. Nijedan odbornik nije glasao za „predlog“ Državne revizorske institucije, koja je Skupštinu opštine pozvala da aktuelnog predsednika Opštine razreši dužnosti.

Ova sednica SO sazvana je po hitnom postupku, na osnovu dopisa Državne revizorske institucije, koja je zahtevala da se dostavi izveštaj o preduzetim merama, na osnovu nalaza ove ustanove, koja je u palanačkoj opštini izvršila revizorski nadzor.

Sekretar SO Smederevska Palanka, Gordana Kostić, obrazložila je dopis DRI, prema kome u roku od mesec dana Skupština opštine treba da se izjasni o izveštaju predsednika Opštine o merama preduzetim posle rešenja Državne revizorske institucije. Odbornici SO jednoglasno su odlučili da se predsednik Milojičić zaduži da u pomenutom roku sačini izveštaj, o kome će se potom izjasniti palanačka SO.

3 (1)U dopisu DRI stajao je i „predlog“ odnosno poziv da SO, kao jedini za to nadležni organ, pokrene mere za razrešenje aktuelnog predsednika Opštine. To je podrazumevalo da se odbornici najpre izjasne o tome da li ovaj „poziv“ prihvataju, i da se, tek u slučaju pozitivnog izjašnjavanja pristupi pomenutoj zakonskoj proceduri. Međutim, niko od odbornika nije podržao pomenuti predlog, što znači da su svi odbornici, praktično, ovim činom izrazili podršku aktuelnom predsedniku Opštine, Radoslavu Milojičiću Keni.

Na dnevnom redu tridest prvog zasedanja palanačke SO našao se i Predlog programa održavanja komunalne infrastrukture – javna higijena, zelenilo, zimska služba i košenje trave uz lokalne puteve u Opštini Smederevska Palanka za 2015. godinu – koji su odbornici usvojili. Takođe, doneta je i Odluka o utvrđivanju radnog vremena Doma zdravlja u Smederevskoj Palanci. Radi se o Odluci koja je usklađena sa novim zakonskim rešenjima.

Na osnovu predloga Upravnog odbora Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci, za direktora ove ustanove izabran je Stevan Martinović, istoričar umetnosti – master, pošto je dosadašnjem v.d. direktora, istoričaru umetnosti Biljani Živković, istekao mandat. Doneto je i Rešenje o obrazovanju Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Smederevska Palanka.

5U okviru dopunske tačke dnevnog reda, odbornici su ubedljivom većinom glasova (34 „za“) izabrali dr Perišu Jovanovića za člana Opštinskog veća. Doktor Jovanović dolazi na upražnjeno mesto, posle smrti Branislava Lazića.

Današnja sednica SO počela je minutom ćutanja, kojim je odana počast srpskim radnicima poginulim u nesreći u Ruskoj Federaciji.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.