ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоПолитика

31. седница Скупштине општине: ДР ПЕРИША ЈОВАНОВИЋ ИЗАБРАН ЗА ЧЛАНА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА  

2Председник Општине Смедеревска Паланка, Радослав Милојичић Кена, на 31. седници Скупштине општине добио је апсолутну подршку свих одборника, и владајуће већине и опозиције. Ниједан одборник није гласао за „предлог“ Државне ревизорске институције, која је Скупштину општине позвала да актуелног председника Општине разреши дужности.

Ова седница СО сазвана је по хитном поступку, на основу дописа Државне ревизорске институције, која је захтевала да се достави извештај о предузетим мерама, на основу налаза ове установе, која је у паланачкој општини извршила ревизорски надзор.

Секретар СО Смедеревска Паланка, Гордана Костић, образложила је допис ДРИ, према коме у року од месец дана Скупштина општине треба да се изјасни о извештају председника Општине о мерама предузетим после решења Државне ревизорске институције. Одборници СО једногласно су одлучили да се председник Милојичић задужи да у поменутом року сачини извештај, о коме ће се потом изјаснити паланачка СО.

3 (1)У допису ДРИ стајао је и „предлог“ односно позив да СО, као једини за то надлежни орган, покрене мере за разрешење актуелног председника Општине. То је подразумевало да се одборници најпре изјасне о томе да ли овај „позив“ прихватају, и да се, тек у случају позитивног изјашњавања приступи поменутој законској процедури. Међутим, нико од одборника није подржао поменути предлог, што значи да су сви одборници, практично, овим чином изразили подршку актуелном председнику Општине, Радославу Милојичићу Кени.

На дневном реду тридест првог заседања паланачке СО нашао се и Предлог програма одржавања комуналне инфраструктуре – јавна хигијена, зеленило, зимска служба и кошење траве уз локалне путеве у Општини Смедеревска Паланка за 2015. годину – који су одборници усвојили. Такође, донета је и Одлука о утврђивању радног времена Дома здравља у Смедеревској Паланци. Ради се о Одлуци која је усклађена са новим законским решењима.

На основу предлога Управног одбора Народног музеја у Смедеревској Паланци, за директора ове установе изабран је Стеван Мартиновић, историчар уметности – мастер, пошто је досадашњем в.д. директора, историчару уметности Биљани Живковић, истекао мандат. Донето је и Решење о образовању Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Смедеревска Паланка.

5У оквиру допунске тачке дневног реда, одборници су убедљивом већином гласова (34 „за“) изабрали др Перишу Јовановића за члана Општинског већа. Доктор Јовановић долази на упражњено место, после смрти Бранислава Лазића.

Данашња седница СО почела је минутом ћутања, којим је одана почаст српским радницима погинулим у несрећи у Руској Федерацији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *