37. sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka: USVOJEN PROGRAM OBNOVE OBJEKATA JAVNE NAMENE U NADLEŽNOSTI OPŠTINE KOJI SU PRETRPELI ŠTETU U PROŠLOGODIŠNJOJ POPLAVI

SEDNICA_SO_27_8_150827_154711Na 37. sednici Skupštine opštine Smederevska Palanka, koja je zakazana po hitnom postupku, usvojen je program obnove objekata javne namene u nadležnosti lokalne samouprave, koji su pretrpeli štete u prošlogodišnjim poplavama.

Na ovaj način ispoštovan je rok koji je dala Kancelarija za obnovu i razvoj poplavljenih područja Republike Srbije i stekli su se uslovi za odobravanje sredstava u iznosu od oko 140 milIona dinara za sanaciju štete.

Priroteti za sanaciju su vodotokovi Ivačkog potoka i Medvednjaka, lokalni putevi i postrojenja „Vodovoda“.

Na ovoj sednici usvojena je i odluka o dugoročnom zaduživanju opštine kreditima kod poslovnih banaka, kao alternativna mogućnost, ukoliko se ne realizuje projekat kreditiranja putem municipalnih obveznica, u iznosu od 150 miliona dinara. Sredstva su namenjena za kapitalne investicije u komunalnoj infrastrukturi.

Na zahtev Opštinske organizacije Penzionera i PUPS-a formirana je Komisija, koja treba da utvrdi ispravnost termalne i termomineralne vode na Palanačkom kiseljaku koja se koristi za fizikalnu terapiju.

Skupština opštine će učestvovati i u projektu izgradnje spomen obeležja eskadrili iz Prvog svetskog rata koje će biti postavljeno 12. septembra u parku kod OŠ „Heroj Ivan Muker“.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.