ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

37. седница Скупштине општине Смедеревска Паланка: УСВОЈЕН ПРОГРАМ ОБНОВЕ ОБЈЕКАТА ЈАВНЕ НАМЕНЕ У НАДЛЕЖНОСТИ ОПШТИНЕ КОЈИ СУ ПРЕТРПЕЛИ ШТЕТУ У ПРОШЛОГОДИШЊОЈ ПОПЛАВИ

SEDNICA_SO_27_8_150827_154711На 37. седници Скупштине општине Смедеревска Паланка, која је заказана по хитном поступку, усвојен је програм обнове објеката јавне намене у надлежности локалне самоуправе, који су претрпели штете у прошлогодишњим поплавама.

На овај начин испоштован је рок који је дала Канцеларија за обнову и развој поплављених подручја Републике Србије и стекли су се услови за одобравање средстава у износу од око 140 милИона динара за санацију штете.

Приротети за санацију су водотокови Ивачког потока и Медведњака, локални путеви и постројења „Водовода“.

На овој седници усвојена је и одлука о дугорочном задуживању општине кредитима код пословних банака, као алтернативна могућност, уколико се не реализује пројекат кредитирања путем муниципалних обвезница, у износу од 150 милиона динара. Средства су намењена за капиталне инвестиције у комуналној инфраструктури.

На захтев Општинске организације Пензионера и ПУПС-а формирана је Комисија, која треба да утврди исправност термалне и термоминералне воде на Паланачком кисељаку која се користи за физикалну терапију.

Скупштина општине ће учествовати и у пројекту изградње спомен обележја ескадрили из Првог светског рата које ће бити постављено 12. септембра у парку код ОШ „Херој Иван Мукер“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *