ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоПолитика

Акција Демократске странке против смањења пензија и плата грађана: КО ПЛАЋА? ТИ!  

DSC00159Демократска странка покренула је грађанску иницијативу, акцију прикупљања потписа против смањења плата и пензија.

Тим поводом, чланови ДС из Смедеревске Паланке данас су у центру града организовали потписивање поменуте петиције.

– Данас смо се окупили да би прикупљањем потписа подржали  грађанску иницијативу, за хитно стављање ван снаге закона за смањење плата и пензија грађана Србије  – изјавила је представницима бројних средстава јавног информисања Јована Радовановић, члан Општинског одбора ДС из Смедеревске Паланке. – Сва та средства која ће бити добијана смањењем плата и пензија износе нешто испод 370 милиона евра, а, поређења ради, то је мање него што неколоко тајкуна дугује за порез нашој држави, чак мање од губитка који је Народна банка Србије направила у овој години (а госпођи Јоргованки Табаковић ће плата бити већа чак за 40.000 динара). Демократска странка има јасан став када је реч о пензијама. Мислимо DSC00157 (1)да је то стечена својина пензионера, будући да се током читавог радног века за то одвајају средства, која они треба да користе када оду у пензију. Зато смо, приликом усвајања Закона, предложили амандман, да се јасно утврди ток и начин враћања тог дуга. Нажалост,  тај амандман није усвојен. Да резимирамо: држава је презадужена, одржани су парламентарни избори који су прескупи, са једним јединим циљем, да Александар Вучић постане премијер. Грађани су непотпуно информисани путем медија о правом стању ствари у нашој земљи . Држава има све веће расходе, а у хаосу у коме се налази наше друштво одлучено је да се штеди на грађанима наше земље који већ ионако тешко живе. Зато смо организовали ову акцију, да би грађани могли да искажу свој став, односно негодовање.

DSC00163Ова акција биће настављена у четвртак, 13. новембра, на штанду у центру града, од 15 часова, и у суботу, од 11 часова пре подне.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *