Akcija Demokratske stranke protiv smanjenja penzija i plata građana: KO PLAĆA? TI!  

DSC00159Demokratska stranka pokrenula je građansku inicijativu, akciju prikupljanja potpisa protiv smanjenja plata i penzija.

Tim povodom, članovi DS iz Smederevske Palanke danas su u centru grada organizovali potpisivanje pomenute peticije.

– Danas smo se okupili da bi prikupljanjem potpisa podržali  građansku inicijativu, za hitno stavljanje van snage zakona za smanjenje plata i penzija građana Srbije  – izjavila je predstavnicima brojnih sredstava javnog informisanja Jovana Radovanović, član Opštinskog odbora DS iz Smederevske Palanke. – Sva ta sredstva koja će biti dobijana smanjenjem plata i penzija iznose nešto ispod 370 miliona evra, a, poređenja radi, to je manje nego što nekoloko tajkuna duguje za porez našoj državi, čak manje od gubitka koji je Narodna banka Srbije napravila u ovoj godini (a gospođi Jorgovanki Tabaković će plata biti veća čak za 40.000 dinara). Demokratska stranka ima jasan stav kada je reč o penzijama. Mislimo DSC00157 (1)da je to stečena svojina penzionera, budući da se tokom čitavog radnog veka za to odvajaju sredstva, koja oni treba da koriste kada odu u penziju. Zato smo, prilikom usvajanja Zakona, predložili amandman, da se jasno utvrdi tok i način vraćanja tog duga. Nažalost,  taj amandman nije usvojen. Da rezimiramo: država je prezadužena, održani su parlamentarni izbori koji su preskupi, sa jednim jedinim ciljem, da Aleksandar Vučić postane premijer. Građani su nepotpuno informisani putem medija o pravom stanju stvari u našoj zemlji . Država ima sve veće rashode, a u haosu u kome se nalazi naše društvo odlučeno je da se štedi na građanima naše zemlje koji već ionako teško žive. Zato smo organizovali ovu akciju, da bi građani mogli da iskažu svoj stav, odnosno negodovanje.

DSC00163Ova akcija biće nastavljena u četvrtak, 13. novembra, na štandu u centru grada, od 15 časova, i u subotu, od 11 časova pre podne.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.