ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Апел за помоћ дечаку Милошу Стојановићу

decakprivarh_1412688096_670x0Од стране родитеља замољени смо да пренесемо апел за помоћ њиховом сину Милошу Стојановићу.

 

l

 

 

Ako mu ne pomognemo, završiće na ulici: Dečak koji je imao tri operacije gladuje!

Jasmina i Goran Stojanović, poreklom iz sela Mađere, žive u jednosobnom, iznajmljenom stanu u Prokuplju zajedno sa obolelim sinom Milošem koji je do sada imao dve operacije tumora vilice i jednu operaciju noge. Roditelji su bez posla, i strahuju da če ih za koji dan stanodavci izbaciti na ulicu.

Na desnom kolenu mu je ugrađeno metalno ojačanje i posle te intervencije Miloš se otežano kreće i ne može normalno da obavlja fiziološke potrebe. Učenik je četvrtog razreda Tehničke škole u Prokuplju. Prošlu školsku godinu završio je sa vrlo dobrim uspehom.
Miloš, osim što u školu odlazi gladan, ima još jedan veliki problem. Da li zbog bolesti ili nemaštine, drugovi su ga odbacili, tako da je prinuđen da sedi sam na časovima i u samoći provodi odmore. Njemu ne smetaju tuđe skupe patike, markirana garderoba, ali izgleda da većina beži od bolesnih ljudi, pa i dece.Miloševi roditelji su nezaposleni, otac je nedavno ostao bez posla, a majku poslodavci odbijaju zbog bolesnog deteta. I dok je radio u jednoj piceriji, Milošev otac je slabo zarađivao. Sada porodica Stojanović zavisi od minimalne socijalne pomoći, a treba platiti kiriju za stan, nabaviti hranu, ogrev…

– O drvima za zimu možemo samo da sanjamo. Za sada mi je najgore što ne mogu da mu pripremam redovne obroke. I danas mi je otišao u školu gladan – očajna je majka Jasmina.

U svim akcijama za Miloša Stojanovića prikupljene su minimalne svote. Ovih dana ljudi dobre volje upaltili su svega četiri hiljade dinara, što nema ni za najosnovnije potrebe.

Žiro račun za pomoć Milošu Stojanoviću

Agrikol banka
330-4700100324934-62

Uputstvo za uplatu u inostranstvu:
AGRIFPP – Credit Agricole Paris
acc. With Institution: 57A
MEBARS22

CREDIT AGRICOLE SRBIJA AD, Novi Sad
Beneficary: 59:
IBAN RS35330473020129756036
Miloš Stojanović
Donja Konjuša BB
Serbia

Nadlanu / izvor: grockainfo, telegraf

Foto: Privatna Arhiva

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *