ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Акција Демократске странке у центру града: ДЕЉЕНИ ФЛАЈЕРИ СА ПРОГРАМОМ  ГРАЂАНИМА

IMG_7163Општински одбор Демократске странке у Смедеревској Паланци, организовао је  акцију током које су, дељењем флајера, грађани били у прилици да се упознају са програмом Демократа.

– Данас су наши активисти изашли на улицу да бисмо представили свој програм који се односи на ниво целе Републике, али неке од кључних тачака примењују се и у локалној самоуправи – како би бирачи знали за шта да гласају, односно кога да бирају – изјавила је др Снежана Павићевић. – Постоји неколико кључних области у животу свакога од нас, а једна од тих области је здравство. Једна од тачака нашег програма је помоћ брачним паровима који се суочавају са проблемом стерилитета. Овај програм предвиђа да свим тим паровима, до 44 године старости, буде финансирана вештачка оплодња, и морам да нагласим да су општинским буџетом за наредну годину средства за то већ планирана. Такође, када је реч о запошљавању, мора се радити на томе да млади људи дођу до посла, а нарочито особе које су завршиле више или високе школе, мастери, магистри и доктори наука. Овим програмом је предвиђено да сви они, након завршетка школовања, буду запослени. То је веома важно, зато што велики број младих напушта нашу земљу, и ово је један од начина да се ова миграција заустави.

IMG_7151На питање новинара, др Снежана Павићевић говорила је и о мањку запослених у здравственим установама, у ситуацији када је на снази забрана запошљавања.

– Постоји мањак медицинског особља, зато је важна ставка овог програма, а имајући у виду да је укупна здравствена ситуација становништва због лоших материјалних услова живота погоршана, посветити посебну пажњу здравственој заштити – рекла је др Павићевић.

Замољена да прокоментарише постављење лекара из Смедерева за вршиоца дужности директора Болнице „Стефан Високи“, др Павићевић се сагласила са оценом председника Општине, Радослава Милојичића Кене, да је на то место требало да дође лекар из нашег града.

IMG_7170– У нашој Болници има стручних људи, признатих имена, не само у локалној средини, него и на вишим нивоима, који познају проблематику, принципе, правила рада, тако да неко од њих сигурно заслужује место директора Болнице, али то је на нивоу државе, и ми као локална самоуправа на то не можемо да утичемо- истакла је др Павићевић.

Она је додала и да је, осим финансирања вештачке оплодње из буџета наше општине, локална самоуправа којом руководи Демократска странка са својим коалиционим партнерима, донела одлуку и да се деци из породица које то себи не могу да приуште обезбеди бесплатна ужина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *