Akcija Demokratske stranke u centru grada: DELjENI FLAJERI SA PROGRAMOM  GRAĐANIMA

IMG_7163Opštinski odbor Demokratske stranke u Smederevskoj Palanci, organizovao je  akciju tokom koje su, deljenjem flajera, građani bili u prilici da se upoznaju sa programom Demokrata.

– Danas su naši aktivisti izašli na ulicu da bismo predstavili svoj program koji se odnosi na nivo cele Republike, ali neke od ključnih tačaka primenjuju se i u lokalnoj samoupravi – kako bi birači znali za šta da glasaju, odnosno koga da biraju – izjavila je dr Snežana Pavićević. – Postoji nekoliko ključnih oblasti u životu svakoga od nas, a jedna od tih oblasti je zdravstvo. Jedna od tačaka našeg programa je pomoć bračnim parovima koji se suočavaju sa problemom steriliteta. Ovaj program predviđa da svim tim parovima, do 44 godine starosti, bude finansirana veštačka oplodnja, i moram da naglasim da su opštinskim budžetom za narednu godinu sredstva za to već planirana. Takođe, kada je reč o zapošljavanju, mora se raditi na tome da mladi ljudi dođu do posla, a naročito osobe koje su završile više ili visoke škole, masteri, magistri i doktori nauka. Ovim programom je predviđeno da svi oni, nakon završetka školovanja, budu zaposleni. To je veoma važno, zato što veliki broj mladih napušta našu zemlju, i ovo je jedan od načina da se ova migracija zaustavi.

IMG_7151Na pitanje novinara, dr Snežana Pavićević govorila je i o manjku zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, u situaciji kada je na snazi zabrana zapošljavanja.

– Postoji manjak medicinskog osoblja, zato je važna stavka ovog programa, a imajući u vidu da je ukupna zdravstvena situacija stanovništva zbog loših materijalnih uslova života pogoršana, posvetiti posebnu pažnju zdravstvenoj zaštiti – rekla je dr Pavićević.

Zamoljena da prokomentariše postavljenje lekara iz Smedereva za vršioca dužnosti direktora Bolnice „Stefan Visoki“, dr Pavićević se saglasila sa ocenom predsednika Opštine, Radoslava Milojičića Kene, da je na to mesto trebalo da dođe lekar iz našeg grada.

IMG_7170– U našoj Bolnici ima stručnih ljudi, priznatih imena, ne samo u lokalnoj sredini, nego i na višim nivoima, koji poznaju problematiku, principe, pravila rada, tako da neko od njih sigurno zaslužuje mesto direktora Bolnice, ali to je na nivou države, i mi kao lokalna samouprava na to ne možemo da utičemo- istakla je dr Pavićević.

Ona je dodala i da je, osim finansiranja veštačke oplodnje iz budžeta naše opštine, lokalna samouprava kojom rukovodi Demokratska stranka sa svojim koalicionim partnerima, donela odluku i da se deci iz porodica koje to sebi ne mogu da priušte obezbedi besplatna užina.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *