ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Дванаест година од формирања ПУПС-а у Смедеревској Паланци: СТАБИЛНОСТ И ОДГОВОРНОСТ У ВРШЕЊУ ВЛАСТИ

-Неопходно је да се и даље уједињујемо између себе и око своје Партије – порука је председника Живана Миловића

 

Партија уједињених пензионера Србије у Смедеревској Паланци обележила је 12 година од свог формирања. Председник Живан Миловић подсетио је да је ову Партију основао Савез пензионера Србије да би зауставио срозавање статуса оних који су завршили радни век и заслужено отишли у  мировину. ПУПС је, додао је Миловић, два пута спасао пензионере: први пут ванредним повећањем пензија убрзо по формирању и други пут кад је подржао пројекат фискалне стабилизације.

-Тиме смо  избегли судбину многих бивших совјетских република или пензионера „преко Дрине“ којима су пензије исплаћиване само онолико колико је тог месеца уплаћено у ПИО фонд – додао је Миловић.- То значи да бисмо и ми данас примали између 40 и 50 одсто и то нередовно. Фискалном консолидацијом, међутим, обезбеђено је пуњење буџета чиме су обезбеђена средства за редовну исплату пензија.

Због овога, поред осталог, и расте угледа ПУПС-а, који је сада по снази седма партија у Србији. Осим тога, она је опстала кад су многе друге пропале. ПУПС је то што јесте и без подршке страних компанија, амбасада, Истока и Запада. То је Партија која ужива само подршку пензионера.

-Нама је ова Партија потребна и због израде новог концепта пензионог система – нагласио је Миловић.- Рад на томе је већ почео, а ми пензионери нећемо дозволити  да неко други одлучује о нама. Наша Партија је потребна и зато да би се учинила нова и поштенија прерасподела добити у годинама пред нама.

Миловић је у наставку навео да је ПУПС у Смедеревској Паланци минулих година ишао „разним стазама“ и са различитим успесима, а да га данас одликују стабилност политичких ставова и опредељења, доследност, залагање за правично и законито вршење власти, искреност у заступању истинске толеранције у политичком животу, одговорност у вршењу власти. ПУПС  је постао и фактор стабилности.

-Због тога нам се чланство стално увећава – подвукао је Миловић.-У нади да Општина креће у превазилажење постојећих проблема, наше деловање усмераваћемо у том правцу. С тога бих позвао пензионере да се уједине између себе и око своје Партије.

Д. Ј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *