Dvanaest godina od formiranja PUPS-a u Smederevskoj Palanci: STABILNOST I ODGOVORNOST U VRŠENJU VLASTI

-Neophodno je da se i dalje ujedinjujemo između sebe i oko svoje Partije – poruka je predsednika Živana Milovića

 

Partija ujedinjenih penzionera Srbije u Smederevskoj Palanci obeležila je 12 godina od svog formiranja. Predsednik Živan Milović podsetio je da je ovu Partiju osnovao Savez penzionera Srbije da bi zaustavio srozavanje statusa onih koji su završili radni vek i zasluženo otišli u  mirovinu. PUPS je, dodao je Milović, dva puta spasao penzionere: prvi put vanrednim povećanjem penzija ubrzo po formiranju i drugi put kad je podržao projekat fiskalne stabilizacije.

-Time smo  izbegli sudbinu mnogih bivših sovjetskih republika ili penzionera „preko Drine“ kojima su penzije isplaćivane samo onoliko koliko je tog meseca uplaćeno u PIO fond – dodao je Milović.- To znači da bismo i mi danas primali između 40 i 50 odsto i to neredovno. Fiskalnom konsolidacijom, međutim, obezbeđeno je punjenje budžeta čime su obezbeđena sredstva za redovnu isplatu penzija.

Zbog ovoga, pored ostalog, i raste ugleda PUPS-a, koji je sada po snazi sedma partija u Srbiji. Osim toga, ona je opstala kad su mnoge druge propale. PUPS je to što jeste i bez podrške stranih kompanija, ambasada, Istoka i Zapada. To je Partija koja uživa samo podršku penzionera.

-Nama je ova Partija potrebna i zbog izrade novog koncepta penzionog sistema – naglasio je Milović.- Rad na tome je već počeo, a mi penzioneri nećemo dozvoliti  da neko drugi odlučuje o nama. Naša Partija je potrebna i zato da bi se učinila nova i poštenija preraspodela dobiti u godinama pred nama.

Milović je u nastavku naveo da je PUPS u Smederevskoj Palanci minulih godina išao „raznim stazama“ i sa različitim uspesima, a da ga danas odlikuju stabilnost političkih stavova i opredeljenja, doslednost, zalaganje za pravično i zakonito vršenje vlasti, iskrenost u zastupanju istinske tolerancije u političkom životu, odgovornost u vršenju vlasti. PUPS  je postao i faktor stabilnosti.

-Zbog toga nam se članstvo stalno uvećava – podvukao je Milović.-U nadi da Opština kreće u prevazilaženje postojećih problema, naše delovanje usmeravaćemo u tom pravcu. S toga bih pozvao penzionere da se ujedine između sebe i oko svoje Partije.

D. J.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.