ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Ивица Дачић говорио на предизборном скупу Коалиције СПС-ПУПС-ЈС у Смедеревској Паланци: СРБИЈИ НИСУ ПОТРЕБНЕ БАЈКЕ

ssssИвица Дачић, председник Владе Србије и челник Коалиције СПС-ПУПС-ЈС говорио је на великом предизборном скупу у Смедеревској Паланци. Пре њега окупљенима на Градском тргу обратио се шеф Изборног штаба поменуте Коалиције у Смедеревској Паланци Славољуб Ђурић. Он је рекао да је Дачић, лидер левице, а ко у Србији предводи левицу тај представља снагу народа. Подсетио је кад се 2002. године у Социјалистичкој партији Србије разговарало о томе ко може да обнови и поново уздигне српску левицу и врати у њу поверење, предлог је пао на Ивицу Дачића, који је тада казао: „Немојте мене, ја сам обичан човек из  народа“. Узвраћено му је овим речима: „Такав нам и треба“.

-Ово је озбиљно време, а озбиљно време тражи озбиљне људе – истакао је Ђурић. – Озбиљни људи за озбиљна времена налазе се у Коалицији СПС-ПУПС-ЈС. Основно, средње и високо образовање мора да буде доступно свима, без обзира на материјални положај породице.  Здравство треба да буде доступно свима, да  наши пољопривредници имају подстицај као у земљама ЕУ. Све ово није могуће остварити без лидера, без снаге, а она лежи у народу.  Договорили смо се да ћемо 16. марта изаћи на изборе, да нећемо више гласати против некога, нити за некога, овога пута ћемо  гласати за себе, јер  ми смо део народа, а у нама управо лежи снага народа. Та снага окупљена је у Коалицији СПС-ПУПС-ЈС под редним бројем 2 на гласачком листићу.

IMG_1133IMG_1132Ђурић се потом, као шеф изборног штаба, захвалио на изузетној сарадњи и испољеном разумевању председнику Општинског одбор СПС-а Петру Јелићу, председнику ПУПС-а Живану Миловићу и председнику Општинског одбора Јединствене Србије Радиши Станојловићу и најавио говор Ивице Дачића за кога је казао да је подједнако уважаван и на Западу и на Истоку.

-Лидери за време изборне кампање свашта причају, а за народ је то најлепше време кад би се веровало бајкама – казао је Ивица Дачић. – Вероватно су овде долазили многи политичари и обећавали да ће све бити боље после 16. марта. Желим да вам кажем велику истину да је овај народ збуњен, да му се стално прети неким тешким потезима, да је понижаван у прошлости, обећавана му је брза и светла будућност…Од народа не тражимо да нам верује на реч. Ја не водим предизборну кампању. Знате ко сам и шта сам радио. Нема тог шминкера који може да нашминка неког политичара да би се заборавило шта је све било у претходним годинама. Зато Србији нису потребне бајке, нити приповедачи за лаку ноћ, већ људи који су нешто урадили за ову земљу и овај народ.

Д. Ј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *