Izborna konvencija Demokratske stranke u Smederevu

DSCF0286MILOJIČIĆ: JEDINO MI MOŽEMO DA KAŽEMO STOP

 

U Smederevu je održana konvencija liste „Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju“. Pred prepunom salom Kulturnog centra govorili su, između ostalih, Dragan Đilas, Bojan Pajtić, Dragan Šutanovac i Radoslav Milojičić Kena.

U svom govoru, kandidat za poslanika palanačkog ogranka DS-a, Radoslav Milojičić Kena, naglasio je da jedino Demokratska stranka predstavlja snagu otpora Srpskoj naprednoj stranci, odnosno njenom uništavanju privrede, kulture i socijalne stabilnosti u Srbiji.

– Kažu, što se grbo rodi, vreme ne ispravi – rekao je Milojičić. – Imali smo nesreću da se pre dve godine rodi jedna nesrećna Vlada, na neprincipijelnim osnovama, Vlada čiji su akteri u glavi imali samo jednu stvar kada su je formirali: da zauzmu što bolje pozicije. Ta Vlada je uništila privredu, uništila ekonomiju, uništila poljoprivredu, uništila je sve što je mogla da uništi za te dve godine. Zamislite da su i naredne dve godine ostali na vlasti. Ali, moramo da budemo realni i da priznamo da je ta Vlada donela dve dobre odluke: prva je da samu sebe rekonstruiše, a druga, da samu sebe raspusti. Imam sreće da putujem po Srbiji, i juče sam bio u Gradištu, takođe u kapmanji. I tamo sam razgovarao sa jednim starijim gospodinom, koji kaže da celoga života prodaje na pijaci. Pitao sam ga: „Gospodine, da li je bolje sada, ili pre dve godine?“ Kaže on meni: „Sinko, dođe jedan čovek, kupi jedno jaje. Posle sat, dva, tri, možda i sutradan, dođe drugi čovek i kupi pola kriške sira…“ Pa, gospodine Vučiću,  to je Srbija u kojoj mi danas živimo. Sve ono što je bilo dobro, vi ste prepolovili u Srbiji, a sve ono što je loše, vi ste unapredili. Politička scena u Srbiji se, nažalost, deli na tri grupacije: prva je Srpska napredna stranka, druga grupacija su sateliti, među kojima su i neki naši dojučerašnji partneri, kojima je glavni cilj da buzdovanom, koji im je dao Aleksandar Vučić, udaraju po nama. Ali neka im, to je njima na čast. To će oni sutra objašnjavati svojim unucima, svojim prijateljima, svojoj deci, zašto su to uradili. DSCF0288 Treća, najponosnija, najvrednija, najškolovanija, najjača, nepokolebljiva grupacija smo mi, koji nikada nećemo vlast sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom. Nikada. Jedino mi možemo da kažemo „stop“. Jedino smo mi rekli „stop“ devedesete, jedino smo mi rekli „stop“ dvehiljadite, jedino mi možemo da kažemo „stop“ 2014. godine, jer je to u našem genetskom kodu, od 1919. pa do dana današnjeg. Nemojte da dozvolite da vam ugase iskru u očima, nemojte da dozvolite da nam ugase ono malo vere. Zoran Đinđić je dao život za ono u šta je verovao. Nemamo pravo da ne smemo da verujemo. Dragi prijatelji, kao što postoje tri političke grupacije, postoje dve Srbije: jedna Srbija, u kojoj nas vodi tiranin Aleksandar Vučić, Srbija „Kurira“, Srbija „Pinka“, Srbija Stanije, Srbija raznih Stanija, i druga moderna, poštena, obrazovana Srbija. Zato svi 16. marta na izbore, i zaokružite broj 8. Do pobede!

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.