ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Изборна конвенција Демократске странке у Смедереву

DSCF0286МИЛОЈИЧИЋ: ЈЕДИНО МИ МОЖЕМО ДА КАЖЕМО СТОП

 

У Смедереву је одржана конвенција листе „Са Демократском странком за демократску Србију“. Пред препуном салом Културног центра говорили су, између осталих, Драган Ђилас, Бојан Пајтић, Драган Шутановац и Радослав Милојичић Кена.

У свом говору, кандидат за посланика паланачког огранка ДС-а, Радослав Милојичић Кена, нагласио је да једино Демократска странка представља снагу отпора Српској напредној странци, односно њеном уништавању привреде, културе и социјалне стабилности у Србији.

– Кажу, што се грбо роди, време не исправи – рекао је Милојичић. – Имали смо несрећу да се пре две године роди једна несрећна Влада, на непринципијелним основама, Влада чији су актери у глави имали само једну ствар када су је формирали: да заузму што боље позиције. Та Влада је уништила привреду, уништила економију, уништила пољопривреду, уништила је све што је могла да уништи за те две године. Замислите да су и наредне две године остали на власти. Али, морамо да будемо реални и да признамо да је та Влада донела две добре одлуке: прва је да саму себе реконструише, а друга, да саму себе распусти. Имам среће да путујем по Србији, и јуче сам био у Градишту, такође у капмањи. И тамо сам разговарао са једним старијим господином, који каже да целога живота продаје на пијаци. Питао сам га: „Господине, да ли је боље сада, или пре две године?“ Каже он мени: „Синко, дође један човек, купи једно јаје. После сат, два, три, можда и сутрадан, дође други човек и купи пола кришке сира…“ Па, господине Вучићу,  то је Србија у којој ми данас живимо. Све оно што је било добро, ви сте преполовили у Србији, а све оно што је лоше, ви сте унапредили. Политичка сцена у Србији се, нажалост, дели на три групације: прва је Српска напредна странка, друга групација су сателити, међу којима су и неки наши дојучерашњи партнери, којима је главни циљ да буздованом, који им је дао Александар Вучић, ударају по нама. Али нека им, то је њима на част. То ће они сутра објашњавати својим унуцима, својим пријатељима, својој деци, зашто су то урадили. DSCF0288 Трећа, најпоноснија, највреднија, најшколованија, најјача, непоколебљива групација смо ми, који никада нећемо власт са Александром Вучићем и Српском напредном странком. Никада. Једино ми можемо да кажемо „стоп“. Једино смо ми рекли „стоп“ деведесете, једино смо ми рекли „стоп“ двехиљадите, једино ми можемо да кажемо „стоп“ 2014. године, јер је то у нашем генетском коду, од 1919. па до дана данашњег. Немојте да дозволите да вам угасе искру у очима, немојте да дозволите да нам угасе оно мало вере. Зоран Ђинђић је дао живот за оно у шта је веровао. Немамо право да не смемо да верујемо. Драги пријатељи, као што постоје три политичке групације, постоје две Србије: једна Србија, у којој нас води тиранин Александар Вучић, Србија „Курира“, Србија „Пинка“, Србија Станије, Србија разних Станија, и друга модерна, поштена, образована Србија. Зато сви 16. марта на изборе, и заокружите број 8. До победе!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *