Izjava predsednika Opštine Radoslava Milojičića Kene o problemima sa isključivanjem struje javnim preduzećima i ustanovama u Smederevskoj Palanci

DSC05384Povodom permanentnih isključenja struje javnim preduzećima i ustanovama u Smederevskoj palanci od strane Elektrodistribucije oglasio se i predsednik Opštine, Radoslav Milojičić Kena, koji je naglasio da se radi o višedecenijskim dugovanjima koja su sada stigla na naplatu iz političkih razloga.

-Ovo je politički pritisak koji Srpska napredna stranka vrši na lokalnu vlast u Smederevskoj Palanci koju legitimno vrše, na lokalnim izborima, izabrani predstavnici Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije. Mi nećemo podleći tim pritiscima, izmirili smo dugove koje su imali Istorijski arhiv i Narodni muzej, a rešićemo i ostatak duga Kulturnog centra. Događa se da nas blokiraju na jedan dan, a čak ima slučajeva da smo, na primer, uplatili dug za struju u 14 časova, a oni su struju pustili tek sutradan, navodno nikoga nije bilo u Elektrodistribuciji da to uradi. Tako se samo zbunjuju građani i pravi se pritisak na lokalnu vlast. Mi ćemo se izboriti sa tim problemima, na teži ili na lakši način. Uputili smo tri dopisa direktorki Elektrodistribucije u Kragujevcu, pod čijom upravom je i naša Elektromorava, sa predlogom da se organizuje sastanak i da se dogovorimo i niko nam ništa nije odgovorio. Sve to govori o torturi Srpske napredne stranke i vraćanju u 90-e godine. Dok smo mi iz DS-a i SPS vodili Vladu Republike Srbije nismo se tako ponašali prema opštinama u kojima su na vlasti bili politički protivnici, a imali smo takve slučajeve u komšiluku, u Velikoj Plani ili Topoli. No, mnogo veći problem od naših preduzeća i lokalne vlasti imaju sami građani kojima se, takođe, struja isključuje, a situacija je teška, građani nemaju dovoljno para i zbog toga nemaju ni mogućnost da sve obaveze izmiruju na vreme. Ako se nastavi sa ovakvom torturom, ništa drugo sem socijalnih nemira nam ne preostaje – rekao je Milojičić.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *