ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоПолитика

Изјава председника Општине Радослава Милојичића Кене о проблемима са искључивањем струје јавним предузећима и установама у Смедеревској Паланци

DSC05384Поводом перманентних искључења струје јавним предузећима и установама у Смедеревској паланци од стране Електродистрибуције огласио се и председник Општине, Радослав Милојичић Кена, који је нагласио да се ради о вишедеценијским дуговањима која су сада стигла на наплату из политичких разлога.

-Ово је политички притисак који Српска напредна странка врши на локалну власт у Смедеревској Паланци коју легитимно врше, на локалним изборима, изабрани представници Демократске странке и Социјалистичке партије Србије. Ми нећемо подлећи тим притисцима, измирили смо дугове које су имали Историјски архив и Народни музеј, а решићемо и остатак дуга Културног центра. Догађа се да нас блокирају на један дан, а чак има случајева да смо, на пример, уплатили дуг за струју у 14 часова, а они су струју пустили тек сутрадан, наводно никога није било у Електродистрибуцији да то уради. Тако се само збуњују грађани и прави се притисак на локалну власт. Ми ћемо се изборити са тим проблемима, на тежи или на лакши начин. Упутили смо три дописа директорки Електродистрибуције у Крагујевцу, под чијом управом је и наша Електроморава, са предлогом да се организује састанак и да се договоримо и нико нам ништа није одговорио. Све то говори о тортури Српске напредне странке и враћању у 90-е године. Док смо ми из ДС-а и СПС водили Владу Републике Србије нисмо се тако понашали према општинама у којима су на власти били политички противници, а имали смо такве случајеве у комшилуку, у Великој Плани или Тополи. Но, много већи проблем од наших предузећа и локалне власти имају сами грађани којима се, такође, струја искључује, а ситуација је тешка, грађани немају довољно пара и због тога немају ни могућност да све обавезе измирују на време. Ако се настави са оваквом тортуром, ништа друго сем социјалних немира нам не преостаје – рекао је Милојичић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *