ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Кандидати за посланике Демократске странке Шутановац и Милојичић на Сајму пољопривредних машина

DSC05212У оквиру кампање за предстојеће изборе на Сајму пољопривредних машина и алата, који је ове суботе посетило неколико десетина хиљада људи из разних крајева Србије, са посетиоцима су разговарали кандидати за народне посланике Демократске странке,  Драган Шутановац и Радослав Милојичић Кена.

-Мислим да је свима у Србији јасно да се од 2012. године до данас много тога променило – рекао је Шутановац. – Не постоји ни један сегмент наше државе или друштва који је бољи него што је био 2012. године. По први пут, у прошлој години имамо статистички пад животног стандарда, што може да се осети и овде код вас, на пијаци. А оно што је притом важно нагласити то је да се ова Влада за неких годину и по дана позајмила око пет милијарди евра, односно 11 милиона евра свакога дана. Просто је невероватно да се тај прилив новца не осећа међу грађанима и ја заиста не могу да објасним шта се са тим новцем десило. Србија данас има више проблема него 2012. године зато што има лошу Владу, зато што се ова Влада бави пре свега маркетингом, пропагандом, зато што та Влада није са грађанством, већ она путем медија пушта информације и тако комуницира са народом. Али, ако питате било ког грађанина који данас овде шета да ли живи боље него пре две године, рећи ће вам да му је данас живот лошији. То је нешто што мора да се мења.

DSC05192Шутановац је прокоментарисао и високо место на изборној листи Демократске странке које заузима председник Општине и ОО ДС, Радослав Милојичић Кена.

-Мислим да је изузетно важно што ће Паланка коначно имати свог посланика у Скупштини – нагласио је функционер Демократске странке. – То што ће се Радослав Милојичић наћи у посланичкој клупи значајно је не само са аспекта Смедеревске Паланке, него са аспекта целог региона. Демократска странка је подржавала младе људе на високим позицијама. Садашњи председник ове општине биће народни посланик и то је добро за све људе који живе у овом региону.

Присутним представницима медија обратио се и Радослав Милојичић Кена који је говорио зашто бирачи треба да пруже поверење Демократској странци:

-Демократска странка је позната по томе да више ради него што прича – нагласио је Милојичић. – Као што је господин Шутановац урадио најбољу реформу у Министарству одбране, као што је Оливер Дулић био веома успешан у свом ресору, тако је и овај сајам, народски речено – вашар, 2004. године измислио  и пројектовао тадашњи председник Општине, Радослав Љубисављевић, који је ту функцију обављао као члан Демократске странке. Тако смо и ми обезбедили 11, 5 милиона евра за изградњу фабрике воде, урадили партерно уређење главне улице, довели гасификациону мрежу на целу територију наше општине. Као што је Драган Ђилас урадио мост на Ади, а Бојан Пајтић много тога у Војводини. Јасно је да без Демократске странке нема јаке и европске Србије. Јасно је да само Демократска странка може рећи стоп овоме што се догађа. То смо урадили деведесете, то смо урадили двехиљадите, то ћемо урадити и сада. Морамо да кажемо стоп репресији, терору који СНС у лику Александра Вучића спроводи над грађанима Србије. Данас се очигледно много лошије живи. Инвестиције у нашој земљи 2011. године биле су 1,8 милијарди евра, а крајем прошле године оне су мање чак три пута. Док се Драгољуб Мићуновић деведесете борио за почетак демократизације нашег друштва, Александар Вучић се борио за границе Карлобаг – Карловац – Вировитица. Док се Зоран Ђинђић двехиљадите борио да заустави НАТО бомбардовање, они су пиштољима из наше земље јурили људе који нису исте вероисповести. Док се Влада Мирка Цветковића 2008. борила за хапшење хашких оптуженика и за одузимање имовине, 350 милиона евра, стечене криминалом, они су прелепљивали уличне табле са именом Зорана Ђинђића именом Ратка Младића. Јасно је да вук длаку  мења, али ћуд никада, и зато морамо рећи стоп овом терору који СНС спроводи. Народ ће се ослободити страха и 16. марта Демократска странка ће победити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *