ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Конференција за медије секретара Општинског одбора СРС Мирославе Станковић Ђуричић: СРБИЈА ГУБИ СВОЈУ БУДУЋНОСТ

IMG_1129Секретар Општинског одбора СРС у Смедеревској Паланци Мирослава Станковић Ђуричић одржала је конференцију за медије и на самом почетку истакла како многима не одговара да се ова партија поново нађе у Скупштине Србије. То је поткрепила податком да за 41 дан, колико траје изборна кампања, представници СРС нису имали ни један секунд на телевизијама са  националном фреквенцијом у емисијама које су се бавиле предстојећим парламентарним изборима. Она је затим подсетила да је Српска радикална странка увек самостално излазила на изборе и до 2012. године увек имала своје представнике у парламенту. Пред ове изборе – предочила је – формиран је патриотски блок са покретима Образ и Наши. То је – казала је – једина права патриотска опција на овим изборима.

-На челу СРС је човек који већ 11 година  брани интересе српског народа, жртвујући своју слободу и живот – додала је  Мирослава Станковић Ђуричић. – Можете ли замислити који би други српски политичар дао толику жртву за своју земљу. А колико се др Војиславу Шешељу крше основна људска права, говорио је и  заштитник грађана Саша Јанковић.

М. Станковић Ђуричић је у наставку цитирала Јанковића: „Поред ослобађајућих пресуда најодговорнијих за страдање српског цивилног становништва током ратова 90-их, којима је правда одвојена од права, чињеница да др Војиславу Шешељу, држављанину Србије, ни после 10 година проведених у притвору Хашког трибунала није изречена пресуда, неспојива је са стандардима суђења у разумном року  што захтева енергичнији став надлежних органа.“

Она је истакла да чињеница да се за све ове године нико од званичних политичара није огласио, говори у прилог томе да Шешељев повратак не одговара политичарима у Србији.

-За разлику од њих народ каже да ће гласати за СРС кад се Воја врати – рекла је М. Станковић Ђуричић. –  Њима поручујем да дају свој глас СРС да би се Воја вратио. Само јака СРС је  гаранција његовог повратка. Чак су и судије у Хагу признале да је др Шешељ политички затвореник.

Према речима М. Станковић Ђуричић, кампања СРС је јако скромна. Упркос томе српски Радикали говоре истину и не дају лажна обећања. Грађани сами виде колико се ко рекламира на РТС-у, где секунд у ударним терминима кошта 21.600 динара, а на Пинку 336 еура.

-Која поштена странка има новца то да плати? – упитала се М. Станковић Ђуричић. – Тајкуни не дају новац узалуд и зато ће заузврат тражити много више него што су дали. За то има новца, али зато не и за тешко оболелу децу за коју  се средства прикупљају СМС порукама и у хуманитарним акцијама. Сетимо се и неких изборних лажи пре последњих избора, када су обећавани Канцеларија за брзе одговоре, појефтињење струје, борба против корупције, очување КиМ, поништавање штетних уговора, незадуживање, више посла….

СРС се залаже за укидање бескорисне и формалне мале матуре и пријемних испита и да се управљање ЈП поверава кадровима који неће злоупотребљавати службени положај.

-Земљу воде крајне неискусни људи, а Србија губи своју будућност – подвукла је Мирослава Станковић Ђуричић. – Постојаћемо да бисмо враћали кредите. Београд на води је глупост о којој слушамо последњих дана. Како Београд није круг двојке, рећи ћу да у нашем главном  граду постоје насеља која ни у 21. веку немају воду и канализацију. Уместо тиме, политичари се баве мегаломанским пројектима, хвале се узимањем  кредита, а ни речи о томе шта тишти обичног човека. На овим изборима глас није небитан  и не купује се за 1.000 и 2.000 динара, не купује се за шаку обећања. Ако желите да се у Скупштини Србије чује глас из народа, онда гласајте за оне који се разликују од свих, гласајте за број 6 и  листу СРС професор др Војислав Шешељ – поручила је М. Станковић Ђуричић.

Д.Ј.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *