Konferencija za medije sekretara Opštinskog odbora SRS Miroslave Stanković Đuričić: SRBIJA GUBI SVOJU BUDUĆNOST

IMG_1129Sekretar Opštinskog odbora SRS u Smederevskoj Palanci Miroslava Stanković Đuričić održala je konferenciju za medije i na samom početku istakla kako mnogima ne odgovara da se ova partija ponovo nađe u Skupštine Srbije. To je potkrepila podatkom da za 41 dan, koliko traje izborna kampanja, predstavnici SRS nisu imali ni jedan sekund na televizijama sa  nacionalnom frekvencijom u emisijama koje su se bavile predstojećim parlamentarnim izborima. Ona je zatim podsetila da je Srpska radikalna stranka uvek samostalno izlazila na izbore i do 2012. godine uvek imala svoje predstavnike u parlamentu. Pred ove izbore – predočila je – formiran je patriotski blok sa pokretima Obraz i Naši. To je – kazala je – jedina prava patriotska opcija na ovim izborima.

-Na čelu SRS je čovek koji već 11 godina  brani interese srpskog naroda, žrtvujući svoju slobodu i život – dodala je  Miroslava Stanković Đuričić. – Možete li zamisliti koji bi drugi srpski političar dao toliku žrtvu za svoju zemlju. A koliko se dr Vojislavu Šešelju krše osnovna ljudska prava, govorio je i  zaštitnik građana Saša Janković.

M. Stanković Đuričić je u nastavku citirala Jankovića: „Pored oslobađajućih presuda najodgovornijih za stradanje srpskog civilnog stanovništva tokom ratova 90-ih, kojima je pravda odvojena od prava, činjenica da dr Vojislavu Šešelju, državljaninu Srbije, ni posle 10 godina provedenih u pritvoru Haškog tribunala nije izrečena presuda, nespojiva je sa standardima suđenja u razumnom roku  što zahteva energičniji stav nadležnih organa.“

Ona je istakla da činjenica da se za sve ove godine niko od zvaničnih političara nije oglasio, govori u prilog tome da Šešeljev povratak ne odgovara političarima u Srbiji.

-Za razliku od njih narod kaže da će glasati za SRS kad se Voja vrati – rekla je M. Stanković Đuričić. –  Njima poručujem da daju svoj glas SRS da bi se Voja vratio. Samo jaka SRS je  garancija njegovog povratka. Čak su i sudije u Hagu priznale da je dr Šešelj politički zatvorenik.

Prema rečima M. Stanković Đuričić, kampanja SRS je jako skromna. Uprkos tome srpski Radikali govore istinu i ne daju lažna obećanja. Građani sami vide koliko se ko reklamira na RTS-u, gde sekund u udarnim terminima košta 21.600 dinara, a na Pinku 336 eura.

-Koja poštena stranka ima novca to da plati? – upitala se M. Stanković Đuričić. – Tajkuni ne daju novac uzalud i zato će zauzvrat tražiti mnogo više nego što su dali. Za to ima novca, ali zato ne i za teško obolelu decu za koju  se sredstva prikupljaju SMS porukama i u humanitarnim akcijama. Setimo se i nekih izbornih laži pre poslednjih izbora, kada su obećavani Kancelarija za brze odgovore, pojeftinjenje struje, borba protiv korupcije, očuvanje KiM, poništavanje štetnih ugovora, nezaduživanje, više posla….

SRS se zalaže za ukidanje beskorisne i formalne male mature i prijemnih ispita i da se upravljanje JP poverava kadrovima koji neće zloupotrebljavati službeni položaj.

-Zemlju vode krajne neiskusni ljudi, a Srbija gubi svoju budućnost – podvukla je Miroslava Stanković Đuričić. – Postojaćemo da bismo vraćali kredite. Beograd na vodi je glupost o kojoj slušamo poslednjih dana. Kako Beograd nije krug dvojke, reći ću da u našem glavnom  gradu postoje naselja koja ni u 21. veku nemaju vodu i kanalizaciju. Umesto time, političari se bave megalomanskim projektima, hvale se uzimanjem  kredita, a ni reči o tome šta tišti običnog čoveka. Na ovim izborima glas nije nebitan  i ne kupuje se za 1.000 i 2.000 dinara, ne kupuje se za šaku obećanja. Ako želite da se u Skupštini Srbije čuje glas iz naroda, onda glasajte za one koji se razlikuju od svih, glasajte za broj 6 i  listu SRS profesor dr Vojislav Šešelj – poručila je M. Stanković Đuričić.

D.J.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.