Konferencija za medije u palanačkom SPS-u: UBEDLjIVOM VEĆINOM ISKLjUČILI KOLEBLjIVE ČLANOVE

20151001_110925Konferenciju za štampu koja je održana u prostorijama palanačkih Socijalista otvorio je predsednik Opštinskog odbora, Petar Jelić, rekavši da je ovo obraćanje medijima u vezi sa nedavnim tekstovima koji su se pojavili u dnevnim novinama „Alo“ i „Pravda“. Ovi tekstovi, u kojima su iznete brojne neistinite optužbe protiv rukovodstva Socijalističke partije u Smederevskoj Palanci, prema Jelićevim rečima, ipak zaslužuju pažnju, upravo iz razloga što je, osim lokalnog rukovodstva SPS-a, ovde na negativan način govoreno i o samom vrhu stranke.

– U listu „Alo“, u  tekstu pod naslovom „Zavađeni u SPS-u pretili smrću jedni drugima“, i u listu „Pravda“, u tekstu „Bahato ponašanje rukvodstva SPS-a u Smederevskoj Palanci“, iznete su neistine, naročito da je u palanačkom SPS-u prećeno bilo kome – rekao je predsednik palanačkih Socijalista na početku konferencije za medije.

Jelić je podsetio da je SPS nedavno, na demokratskim stranačkim izborima, izglasao novo rukovodstvo i stranačka tela. Pritom, oni koji su ostali u manjini, pokušali su da unesu razdor, čime su najdirektnije, kaže Jelić, prekršili član 5. Statuta Socijalističke partije Srbije.

Prema rečima Petra Jelića, radi se o Nikoli Vučenu, koji je do skora bio član OO SPS-a, ali i još četvorici članova. Prvi čovek palanačkih socijalista ponovio je da nije bilo nikakvih pretnji, i da su insinuacije o tome, objavljene u pomenutim dnevnim novinama, potpuno neistinite.

– Cilj je bio potpuna destabilizacija SPS-a u Palanci, ali i šire, jer u listu „Alo“ stoji slika našeg predsednika Ivice Dačića gde piše: „Ko je vas poznavao, ni pakao mu neće teško pasti“ – ističe Jelić. – Takođe, pominjanje rukovodstva SPS-a u Palanci, da mi, navodno, nemamo podršku je pokušaj  nanošenja teške štete Odboru koji uskoro slavi 25 godina postojanja, precizirao je Jelić, naglasivši da je o tekstovima u listovima „Alo“ i „Pravda“ bilo reči i u razgovorima lokalnog rukovodstva Socijalista sa visokim stranačkim zvaničnicima, Dijanom Vukomanović, predsednicom Izvršnog odbora i Žarkom Obradovićem, potpredsednikom SPS-a.

– U ovim razgovorima, rukovodstvu palanačkih Socijalista je izražena podrška, a ocenjeno je da je odbor SPS-a u Palanci među najboljima u Srbiji –  kaže Jelić. – Rekli su nam da naši rezultati govore da se radi o izuzetno kvalitetnoj organizaciji. Na osnovu podrške vrha stranke, Opštinski odbor Socijalista u Smederevskoj Palanci je, posle analize situacije, odlučio da primeni odredbe Statuta ove stranke, i iz članstva isključi Nikolu Vučena, Branka Bulića i  još trojicu članova, koji su svojim delovanjem narušili unutrašnju stabilnost ove stranke.

– Od 50 članova Opštinskog odbora, četresetšestoro je prisustvovalo sednici, a od toga je četrdesettroje glasalo za isključenje pomenutih članova – rekao je Jelić.

On je podsetio da je Opštinski odbor Socijalista sačinjen od predstavnika iz svih izbornih jedinica, što znači da odluka o isključenju predstavlja nepodeljeno mišljenje baze, i podršku aktulenom rukovodstvu Socijalista u Palanci.

– Mislim da smo izašli jači, nego što smo bili pre tog sastanka – zaključio je Jelić.

Sekretar Izvršnog odbora SPS-a u Smederevskoj Palanci, Slavoljub Đurić, takođe se obratio novinarima.

– Pomalo mi je drago što se ovo dogodilo uoči raspisivanja izbora – rekaoje Đurić. – Na taj način SPS-u se pružila prilika da sagleda svoje unutrašnje slabosti, da pročisti svoje redove i oslobodi se kolebljivih članova, da još jednom, kao monogo puta do sada u svojoj istoriji, pokaže čvrstinu i odanost socijalističkim idejama. Još jednom smo pokazali da smo čvrsta i ozbiljna partija, sa odlučnim i nepokolebljivim članstvom. Prema Đurićevim rečima, Socijalisti će tokom predstojeće izborne kampanje promovisati nove ideje, primerene vremenu u kome živimo.

unnamedPredsednik Socijalističke omladine Smederevske Palanke,  Dejan Jovičić, i predsednica Foruma žena SPS-a, Vesna Veljović Đorđević, izrazili su podršku unutarstranačkih organa rukovodstvu Socijalista i odlukama Opštinskog odbora, demantujući da u ovoj stranci vlada jednoumlje.

-I isključeni članovi bili su u prilici da unutar stranke iznesu svoje mišljenje –  rekla je Vesna Veljović Đorđević. – Oni su ipak odlučili da šireći laži u medijima nanesu štetu Socijalističkoj partiji Srbije, uoči izbora, čije se raspisivanje očekuje.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *