ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Конференција за медије у паланачком СПС-у: УБЕДЉИВОМ ВЕЋИНОМ ИСКЉУЧИЛИ КОЛЕБЉИВЕ ЧЛАНОВЕ

20151001_110925Конференцију за штампу која је одржана у просторијама паланачких Социјалиста отворио је председник Општинског одбора, Петар Јелић, рекавши да је ово обраћање медијима у вези са недавним текстовима који су се појавили у дневним новинама „Ало“ и „Правда“. Ови текстови, у којима су изнете бројне неистините оптужбе против руководства Социјалистичке партије у Смедеревској Паланци, према Јелићевим речима, ипак заслужују пажњу, управо из разлога што је, осим локалног руководства СПС-а, овде на негативан начин говорено и о самом врху странке.

– У листу „Ало“, у  тексту под насловом „Завађени у СПС-у претили смрћу једни другима“, и у листу „Правда“, у тексту „Бахато понашање рукводства СПС-а у Смедеревској Паланци“, изнете су неистине, нарочито да је у паланачком СПС-у прећено било коме – рекао је председник паланачких Социјалиста на почетку конференције за медије.

Јелић је подсетио да је СПС недавно, на демократским страначким изборима, изгласао ново руководство и страначка тела. Притом, они који су остали у мањини, покушали су да унесу раздор, чиме су најдиректније, каже Јелић, прекршили члан 5. Статута Социјалистичке партије Србије.

Према речима Петра Јелића, ради се о Николи Вучену, који је до скора био члан OO СПС-а, али и још четворици чланова. Први човек паланачких социјалиста поновио је да није било никаквих претњи, и да су инсинуације о томе, објављене у поменутим дневним новинама, потпуно неистините.

– Циљ је био потпуна дестабилизација СПС-а у Паланци, али и шире, јер у листу „Ало“ стоји слика нашег председника Ивице Дачића где пише: „Ко је вас познавао, ни пакао му неће тешко пасти“ – истиче Јелић. – Такође, помињање руководства СПС-а у Паланци, да ми, наводно, немамо подршку је покушај  наношења тешке штете Одбору који ускоро слави 25 година постојања, прецизирао је Јелић, нагласивши да је о текстовима у листовима „Ало“ и „Правда“ било речи и у разговорима локалног руководства Социјалиста са високим страначким званичницима, Дијаном Вукомановић, председницом Извршног одбора и Жарком Обрадовићем, потпредседником СПС-а.

– У овим разговорима, руководству паланачких Социјалиста је изражена подршка, а оцењено је да је одбор СПС-а у Паланци међу најбољима у Србији –  каже Јелић. – Рекли су нам да наши резултати говоре да се ради о изузетно квалитетној организацији. На основу подршке врха странке, Општински одбор Социјалиста у Смедеревској Паланци је, после анализе ситуације, одлучио да примени одредбе Статута ове странке, и из чланства искључи Николу Вучена, Бранка Булића и  још тројицу чланова, који су својим деловањем нарушили унутрашњу стабилност ове странке.

– Од 50 чланова Општинског одбора, четресетшесторо је присуствовало седници, а од тога је четрдесеттроје гласало за искључење поменутих чланова – рекао је Јелић.

Он је подсетио да је Општински одбор Социјалиста сачињен од представника из свих изборних јединица, што значи да одлука о искључењу представља неподељено мишљење базе, и подршку актуленом руководству Социјалиста у Паланци.

– Мислим да смо изашли јачи, него што смо били пре тог састанка – закључио је Јелић.

Секретар Извршног одбора СПС-а у Смедеревској Паланци, Славољуб Ђурић, такође се обратио новинарима.

– Помало ми је драго што се ово догодило уочи расписивања избора – рекаоје Ђурић. – На тај начин СПС-у се пружила прилика да сагледа своје унутрашње слабости, да прочисти своје редове и ослободи се колебљивих чланова, да још једном, као моного пута до сада у својој историји, покаже чврстину и оданост социјалистичким идејама. Још једном смо показали да смо чврста и озбиљна партија, са одлучним и непоколебљивим чланством. Према Ђурићевим речима, Социјалисти ће током предстојеће изборне кампање промовисати нове идеје, примерене времену у коме живимо.

unnamedПредседник Социјалистичке омладине Смедеревске Паланке,  Дејан Јовичић, и председница Форума жена СПС-а, Весна Вељовић Ђорђевић, изразили су подршку унутарстраначких органа руководству Социјалиста и одлукама Општинског одбора, демантујући да у овој странци влада једноумље.

-И искључени чланови били су у прилици да унутар странке изнесу своје мишљење –  рекла је Весна Вељовић Ђорђевић. – Они су ипак одлучили да ширећи лажи у медијима нанесу штету Социјалистичкој партији Србије, уочи избора, чије се расписивање очекује.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *