ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Може ли Паланка коначно да добије посланика: НАЈВЕЋЕ ШАНСЕ ИМА МИЛОЈИЧИЋ (ДС) КОЈИ ЈЕ 28. НА ИЗБОРНОЈ ЛИСТИ

196918983152e3a9a762e21012928177_368x284Уочи Ванредних парламентарних избора који ће се одржати за неколико дана, у недељу 16. марта, представљамо вам све кандидате за народне посланике из Општине Смедеревска Паланка.

На листама странака, коалиција и група грађана, којих има укупно 19, налази се и 16 кандидата које су предложили паланачки огранци политичких партија.

Овога пута, на парламентарним изборима, постоји реална могућност да и наша општина коначно добије посланика, што би било од великог значаја за напредак и развој, који су Смедеревској Паланци, као уосталом и већини општина у Србији, преко потребни.

Под бројем 1 на гласачком листићу је листа Српске напредне странке чији је кандидат за посланика под бројем 163, вршилац дужности председника Општинског одбора Дејан Нектаријевић.

Друга на гласачком листићу је Коалиција СПС-ПУПС-ЈС чији је кандидат, актуелни председник Општинског одбора СПС-а и заменик председника Општине, Петар Јелић на 147. месту.

Под бројем 3 је Демократска странка Србије која има два кандидата, и то председника Општинског одбора Слободана Мартиновића који је под бројем 116 и Снежану Јањић на 147. месту.

На месту број 4 налази се Либерално демократска партија која има чак три кандидата и то Горана Дугића 64., Невену Јовановић 104. и Адријану Мијаиловић 204.

Следе Радикали на шестом месту са кандидатом Горданом Гајић, која је 81.

Уједињени региони Србије су под бројем 7, а њихови кандидати су Перица Ђорђевић 85., Родољуб Станимировић 107. и Марина Јокић 207.

Кандидати Демократске странке, која је 8. на листићу, су Радослав Милојичић Кена, налази се на високом 28. Месту, а Александра Живковић на 86.

Једанаеста на листићу је Нова демократска странка са три кандидата, Душицом Савић која се налази на 60. месту, Дејаном Аврамовићем на 86. и Јованом Цветковићем који је 161.

Треба поменути да Савез војвођанских Мађара, Двери, СДА, Трећа Србија, Црногорска партија, Листа националних заједница, Доста је било – Саша Радуловић, Коалиција грађана свих народа и народности, Патриотски фронт – др Борислав Пелевић, Руска странка и Партија за демократско деловање – Риза Халими, немају кандидате за посланике из Смедеревске Паланке, а заузимају пето, девето, десето, дванаесто, тринаесто, четрнаесто, петнаесто, шеснаесто, седамнаесто, осамнаесто и деветнаесто место на гласачком листићу.

Имајући у виду како су рангирани кандидати за народне посланике на својим изборним листама, јасно је да највеће шансе да буде изабран за народног посланика има Радослав Милојичић, који заузима 28. место. Да би се то и остварило неопходно је да листа Демократске странке добије подршку бар 10 одсто бирача.

Следећи, најбоље пласирани, кандидати на изборним листама својих партија су Душица Савић из НДС, па Горан Дугић из ЛДП-а. Уз рејтинг са којим њихове странке улазе у изборну трку, није реално да седну у посланичке клупе.

Уколико се ослонимо на истраживања јавног мнења, и током кампање често објављивани високи рејтинг СНС-а, не искључује се могућност да и њихов кандидат, иако је на изборној листи тек 163., уђе у парламент уколико ова странка формира Владу, па поднесу оставке сви они који ће бити постављени на функције у државним органима, а пре њега су на изборној листи.

П.Н.

Кандидати за народне посланике из Смедеревске Паланке

Број на листићу, политичка странка, име и презиме кандидата, редни број кандидата на листи:

Izbori 2014

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *