Može li Palanka konačno da dobije poslanika: NAJVEĆE ŠANSE IMA MILOJIČIĆ (DS) KOJI JE 28. NA IZBORNOJ LISTI

196918983152e3a9a762e21012928177_368x284Uoči Vanrednih parlamentarnih izbora koji će se održati za nekoliko dana, u nedelju 16. marta, predstavljamo vam sve kandidate za narodne poslanike iz Opštine Smederevska Palanka.

Na listama stranaka, koalicija i grupa građana, kojih ima ukupno 19, nalazi se i 16 kandidata koje su predložili palanački ogranci političkih partija.

Ovoga puta, na parlamentarnim izborima, postoji realna mogućnost da i naša opština konačno dobije poslanika, što bi bilo od velikog značaja za napredak i razvoj, koji su Smederevskoj Palanci, kao uostalom i većini opština u Srbiji, preko potrebni.

Pod brojem 1 na glasačkom listiću je lista Srpske napredne stranke čiji je kandidat za poslanika pod brojem 163, vršilac dužnosti predsednika Opštinskog odbora Dejan Nektarijević.

Druga na glasačkom listiću je Koalicija SPS-PUPS-JS čiji je kandidat, aktuelni predsednik Opštinskog odbora SPS-a i zamenik predsednika Opštine, Petar Jelić na 147. mestu.

Pod brojem 3 je Demokratska stranka Srbije koja ima dva kandidata, i to predsednika Opštinskog odbora Slobodana Martinovića koji je pod brojem 116 i Snežanu Janjić na 147. mestu.

Na mestu broj 4 nalazi se Liberalno demokratska partija koja ima čak tri kandidata i to Gorana Dugića 64., Nevenu Jovanović 104. i Adrijanu Mijailović 204.

Slede Radikali na šestom mestu sa kandidatom Gordanom Gajić, koja je 81.

Ujedinjeni regioni Srbije su pod brojem 7, a njihovi kandidati su Perica Đorđević 85., Rodoljub Stanimirović 107. i Marina Jokić 207.

Kandidati Demokratske stranke, koja je 8. na listiću, su Radoslav Milojičić Kena, nalazi se na visokom 28. Mestu, a Aleksandra Živković na 86.

Jedanaesta na listiću je Nova demokratska stranka sa tri kandidata, Dušicom Savić koja se nalazi na 60. mestu, Dejanom Avramovićem na 86. i Jovanom Cvetkovićem koji je 161.

Treba pomenuti da Savez vojvođanskih Mađara, Dveri, SDA, Treća Srbija, Crnogorska partija, Lista nacionalnih zajednica, Dosta je bilo – Saša Radulović, Koalicija građana svih naroda i narodnosti, Patriotski front – dr Borislav Pelević, Ruska stranka i Partija za demokratsko delovanje – Riza Halimi, nemaju kandidate za poslanike iz Smederevske Palanke, a zauzimaju peto, deveto, deseto, dvanaesto, trinaesto, četrnaesto, petnaesto, šesnaesto, sedamnaesto, osamnaesto i devetnaesto mesto na glasačkom listiću.

Imajući u vidu kako su rangirani kandidati za narodne poslanike na svojim izbornim listama, jasno je da najveće šanse da bude izabran za narodnog poslanika ima Radoslav Milojičić, koji zauzima 28. mesto. Da bi se to i ostvarilo neophodno je da lista Demokratske stranke dobije podršku bar 10 odsto birača.

Sledeći, najbolje plasirani, kandidati na izbornim listama svojih partija su Dušica Savić iz NDS, pa Goran Dugić iz LDP-a. Uz rejting sa kojim njihove stranke ulaze u izbornu trku, nije realno da sednu u poslaničke klupe.

Ukoliko se oslonimo na istraživanja javnog mnenja, i tokom kampanje često objavljivani visoki rejting SNS-a, ne isključuje se mogućnost da i njihov kandidat, iako je na izbornoj listi tek 163., uđe u parlament ukoliko ova stranka formira Vladu, pa podnesu ostavke svi oni koji će biti postavljeni na funkcije u državnim organima, a pre njega su na izbornoj listi.

P.N.

Kandidati za narodne poslanike iz Smederevske Palanke

Broj na listiću, politička stranka, ime i prezime kandidata, redni broj kandidata na listi:

Izbori 2014

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.