Nasilje SNS u Smederevskoj Palanci: BATINAŠI SPREČAVAJU VOLjU GRAĐANA

Usled katastrofalnog stanja u Smederevskoj Palanci i potpunog nemara i korupcije vladajućeg SNS-a, u četvrtak 22. juna opozicija koju čine DS, SPO, SPS, DSS, JS i grupa samostalnih odbornika predala je 29 potpisa od ukupno 49 odbornika za smenu pogubne vlasti.

Od tada se pojavila grupa od 30 batinaša koji svakodnevno prete, upadaju ljudima u kuće i radnje. Jedan odbornik je na kratko otet dok je drugi maltretiran i polivan vodom. Pet prijava od strane odbornika je podneto policiji koja ne reaguje i samim tim odobrava ove postupke. Isti ovi metodi i odredi su korišćeni širom Srbije i postali su pravilo od 2012. godine. Protivzakonito su uručeni otkazi ljudima koji rade po 25 godina u opštini, dok su istovremeno sakriveni svi pečati. Prema saznanjima na terenu, svim ovim prljavim radnjama rukovodi Branko Malović, član Izvršnog odbora SNS.

Sa svim ovim saznanjima upoznati su ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, od kojih se očekuje da obezbede mir i atmosferu u kojoj će moći da se odbrani volja većine u lokalnoj skupštini.

Sednica na kojoj će se odlučivati o smeni zakazana je za četvrtak 6. jul. Usled otvorenih pretnji da će fizički zabraniti ulaz u zgradu Opštine pozivamo sve medije da u četvrtak u 10 časova budu na sednici u Smederevskoj Palanci. Opozicija je podnela zahtev policiji da u četvrtak bude prisutna na sednici kako bi omogućili nesmetan rad odbornicima ali izražava sumnju u njenu spremnost da ispuni svoju dužnost nakon što se po ko zna koji put pretvorila u pomoćni servis batinaša.

Pozivamo javnost i nadležne organe da se suprotstavi nasilju režima koje je ugrozilo sve demokratske i civilizacijske tekovine koje je Srbija teškom mukom dostigla.

 

Informativna služba DS

You may also like...

1 Response

  1. Buda kaže:

    Mars napolje seljacino iz Palanke

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *