ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоПолитика

Нов политички тренд у паланачком ПУПС-у: РАЗГОВОРИ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ЛОКАЛНЕ ВЛАСТИ

IMG_0932Руководство Општинског одбора Покрета уједињених пензионера Србије (ПУПС) данас је организовало састанак свог чланства са представницима општинске власти, што је нови, а веома занимљив и користан, вид политичке активности у Смедеревској Паланци.

– Желели смо да нашим члановима омогућимо редован контакт и разговоре са представницима локалне самоуправе, како бисмо са њима разговарали о нашим проблемима, и решавању захтева из надлежности локалне власти – истакао је Живан Миловић, председник паланачког ПУПС-а.

IMG_0936Он је додао да су, овога пута, на разговор позвани председник Општинске организације пензионера и одборник Слободан Пантић, и председник Скупштине општине Смедеревска Паланка, Славољуб Ђурић.

У уводном обраћању члановима ПУПС-а, Славољуб Ђурић је указао на потребу јединственог деловања пензинерских организација и ПУПС-а као политичке партије.

– Преко својих удружења пензионери могу да задовоље неке своје потребе и остваре нека своја права – нагласио је Ђурић. – Партија уједињених пензионера Србије је политичка организација, која ставове пензионера треба да изнесе пред органе власти, на локалном или неком вишем нивоу. Ако би се на овакав начин повезало деловање Удружења пензионера и Партије пензионера, много лакше би били решавани проблеми са којима се пензионери сусрећу. Нажалост ми смо у протеклом периоду видели да пензионерске организације и ПУПС нису нарочито добро сарађивали. Чак су били у колизији. Сматрам да то није било добро за пензионере – истакао је Ђурић.

IMG_0938Председник Скупштине општине је потом истакао потребу за јединственим наступом пензионера које може да их учини снажним политичким фактором, а потом је и навео неколико примера који показују да пензионери, ни на изборима у нашој општини, нису гласали за политички програм и партију која се директно залагала за остварење горућих проблема ове социјалне групације

– Имамо ситуацију да пензионери изађу на изборе, и не гласају за своје листе. И шта онда добијамо? Уништавамо сами себе – рекао је Ђурић.

Слободан Пантић, одборник и председник Општинске организације пензионера, подвукао је да се у потпуности слаже са предлогом Славољуба Ђурића.

– Ми као пензионери треба да будемо јединствени, треба да јединствено наступамо – рекао је Пантић. – Нажалост у последње време је присутна тенденција да се делимо, што не води ничему добром за најбројнију друштвену групацију у нашој земљи.

Састанак је настављен у пријатељској атмосфери, уз мноштво питања и објашњења, а најављено је да ће слични скупови бити одржавани и убудуће.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *