Nov politički trend u palanačkom PUPS-u: RAZGOVORI SA PREDSTAVNICIMA LOKALNE VLASTI

IMG_0932Rukovodstvo Opštinskog odbora Pokreta ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) danas je organizovalo sastanak svog članstva sa predstavnicima opštinske vlasti, što je novi, a veoma zanimljiv i koristan, vid političke aktivnosti u Smederevskoj Palanci.

– Želeli smo da našim članovima omogućimo redovan kontakt i razgovore sa predstavnicima lokalne samouprave, kako bismo sa njima razgovarali o našim problemima, i rešavanju zahteva iz nadležnosti lokalne vlasti – istakao je Živan Milović, predsednik palanačkog PUPS-a.

IMG_0936On je dodao da su, ovoga puta, na razgovor pozvani predsednik Opštinske organizacije penzionera i odbornik Slobodan Pantić, i predsednik Skupštine opštine Smederevska Palanka, Slavoljub Đurić.

U uvodnom obraćanju članovima PUPS-a, Slavoljub Đurić je ukazao na potrebu jedinstvenog delovanja penzinerskih organizacija i PUPS-a kao političke partije.

– Preko svojih udruženja penzioneri mogu da zadovolje neke svoje potrebe i ostvare neka svoja prava – naglasio je Đurić. – Partija ujedinjenih penzionera Srbije je politička organizacija, koja stavove penzionera treba da iznese pred organe vlasti, na lokalnom ili nekom višem nivou. Ako bi se na ovakav način povezalo delovanje Udruženja penzionera i Partije penzionera, mnogo lakše bi bili rešavani problemi sa kojima se penzioneri susreću. Nažalost mi smo u proteklom periodu videli da penzionerske organizacije i PUPS nisu naročito dobro sarađivali. Čak su bili u koliziji. Smatram da to nije bilo dobro za penzionere – istakao je Đurić.

IMG_0938Predsednik Skupštine opštine je potom istakao potrebu za jedinstvenim nastupom penzionera koje može da ih učini snažnim političkim faktorom, a potom je i naveo nekoliko primera koji pokazuju da penzioneri, ni na izborima u našoj opštini, nisu glasali za politički program i partiju koja se direktno zalagala za ostvarenje gorućih problema ove socijalne grupacije

– Imamo situaciju da penzioneri izađu na izbore, i ne glasaju za svoje liste. I šta onda dobijamo? Uništavamo sami sebe – rekao je Đurić.

Slobodan Pantić, odbornik i predsednik Opštinske organizacije penzionera, podvukao je da se u potpunosti slaže sa predlogom Slavoljuba Đurića.

– Mi kao penzioneri treba da budemo jedinstveni, treba da jedinstveno nastupamo – rekao je Pantić. – Nažalost u poslednje vreme je prisutna tendencija da se delimo, što ne vodi ničemu dobrom za najbrojniju društvenu grupaciju u našoj zemlji.

Sastanak je nastavljen u prijateljskoj atmosferi, uz mnoštvo pitanja i objašnjenja, a najavljeno je da će slični skupovi biti održavani i ubuduće.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.