Obeležena desetogodišnjica Opštinskog odbora Partije ujedinjenih penzionera: GLAS RAZUMA – KOČNICA SAMOVOLJI

IMG_1403-Mi nismo konkurencija penzionerskim organizacijama, koje nemaju zakonsku mogućnost da učestvuju na izborima, prema tome njihova jedina izborna lista je PUPS – kazao je predsednik Živan Milović

 

U Smederevskoj Palanci je, u prisustvu predstavnika političkih partija, Pokreta veterana, Opštinske organizacije penzionera, SUBNOR-a i Organizacije vojnih starešina Smederevske Palanke i Velike Plane, obeležena desetogodišnjica Opštinskog odbora Partije ujedinjenih penzionera Srbije. Goste i aktiviste pozdravio je predsednik Živan Milović, podsetivši da je prvi Opštinski odbor PUPS-a formiran 4. oktobra 2005. godine. Ovo je treći saziv Opštinskog odbora za koji je Milović izrazio uverenje da je i najdosledniji.

-Iz prva dva većina je i  danas sa nama, a pojedinci su nas svojim preletanjem samo ojačali – podvukao je Živan Milović. – Iz dva učešća na lokalnim izborima izvukli smo pouke. U aktuelnom sazivu Skupštine opštine nemamo  svoje odbornike. Nasleđene konfrontacije sa penzionerskim organizacijama, mi smo prevazišli tako da sada nastupamo kao njihova partija, a to i jesmo. Mi im nismo nikakva konkurencija, što neki još ne razumeju. To i ne možemo biti, jer radimo potpuno različite stvari, ali za istu populaciju. Kako oni nisu političke organizacije samim tim i nemaju zakonsku mogućnost da na izborima prijave svoju listu. Jedina njihova lista smo mi – PUPS, bez obzira da li idemo sami ili u koaliciji.

Milović je u nastavku istakao da je sadašnji Opštinski odbor pokazao da ima znanja, ali i mudrosti da aktivno učestvuje u rešavanju lokalnih problema i dodao:

-Pokazali smo da imamo autoriteta u vrhu naše Partije i našoj poslaničkoj grupi, time što smo se izborili da se uzmu u razmatranje naši predlozi, kao što su borba za vlasništvo nad banjama, borba za zaštitu mladih koji volontiranjem kuluče ne samo u privatnim već i u državnim ustanovama i javnim preduzećima neprijavljeni i za platu od 10 do 15 hiljada dinara.

IMG_1404PUPS će se, predočio  je Milović, zalagati da Vlada sprovodi obećanu finansijsku konsolidaciju, da vrati umanjene, ali i poveća najmanje penzije i najniže plate budžetskih korisnika. Energično će zahtevati ravnopravniju podelu profita na svim nivoima i u svim segmentima društva. Boriće se za primenu prava iz Zakona o radu, kao što su radno vreme, odmori, garantovana plata, redovno uplaćivanje doprinosa itd.

Milović je izrazio očekivanje da će PUPS, posle predstojećih izbora, učestvovati u lokalnoj vlasti gde će, kako se izrazio, biti glas razuma i kočnica samovolji. PUPS će, uz to, biti primer dobre saradnje sa svima i podrška svim dobrim predlozima.

-Naše iskustvo ćemo staviti na raspolaganje mladima, koji treba da budu nosioci vlasti – kazao je Milović, posluživši se narodnom poslovicom, koja kaže da mlad čovek brže ide, ali da stariji bolje poznaje put. Drugim rečima, spoj iskustva i mladosti garant je dobrih rezultata. Trudićemo se da sa malo volje i truda stvorimo mnogo uređenije društvo za šta ćemo se boriti i na lokalu. Ukoliko naši građani to prepoznaju i na narednim izborima nam daju veću snagu i moć, uzvratićemo tako što ćemo biti glas razuma i dosledni u ostvarivanju zadatih ciljeva. Otuda tražimo podršku birača svih životnih doba.

Slavoljub Đurić, čestitajući jubilej, poželeo je PUPS-u da dugo traje i svojim učešćem u političkom životu daje opšti doprinos svakom boljitku. Treće doba – rekao je – treba da bude najlepše doba, jer predstavlja snagu koja može značajno da utiče na vlast. Zato apelujem da se okupite oko zajedničkog cilja da bi nam svima život bio bolji. Ujedinite se i tako ćete postati respektivna snaga u opštini.

Predsednik Opštinske organizacije penzionera Slobodan Pantić je podvukao da nije ni trebalo da dođe do podela i ukazao da nisu u pravu oni koji govore da je PUPS stariji brat, jer je organizacija na čijem je čelu bila osnivač ove Partije. On se založio za udruživanje i naveo da je svaki peti stanovnik opštine – penzioner.

D. Janojlić

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.