ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Обележена десетогодишњица Општинског одбора Партије уједињених пензионера: ГЛАС РАЗУМА – КОЧНИЦА САМОВОЉИ

IMG_1403-Ми нисмо конкуренција пензионерским организацијама, које немају законску могућност да учествују на изборима, према томе њихова једина изборна листа је ПУПС – казао је председник Живан Миловић

 

У Смедеревској Паланци је, у присуству представника политичких партија, Покрета ветерана, Општинске организације пензионера, СУБНОР-а и Организације војних старешина Смедеревске Паланке и Велике Плане, обележена десетогодишњица Општинског одбора Партије уједињених пензионера Србије. Госте и активисте поздравио је председник Живан Миловић, подсетивши да је први Општински одбор ПУПС-а формиран 4. октобра 2005. године. Ово је трећи сазив Општинског одбора за који је Миловић изразио уверење да је и најдоследнији.

-Из прва два већина је и  данас са нама, а појединци су нас својим прелетањем само ојачали – подвукао је Живан Миловић. – Из два учешћа на локалним изборима извукли смо поуке. У актуелном сазиву Скупштине општине немамо  своје одборнике. Наслеђене конфронтације са пензионерским организацијама, ми смо превазишли тако да сада наступамо као њихова партија, а то и јесмо. Ми им нисмо никаква конкуренција, што неки још не разумеју. То и не можемо бити, јер радимо потпуно различите ствари, али за исту популацију. Како они нису политичке организације самим тим и немају законску могућност да на изборима пријаве своју листу. Једина њихова листа смо ми – ПУПС, без обзира да ли идемо сами или у коалицији.

Миловић је у наставку истакао да је садашњи Општински одбор показао да има знања, али и мудрости да активно учествује у решавању локалних проблема и додао:

-Показали смо да имамо ауторитета у врху наше Партије и нашој посланичкој групи, тиме што смо се изборили да се узму у разматрање наши предлози, као што су борба за власништво над бањама, борба за заштиту младих који волонтирањем кулуче не само у приватним већ и у државним установама и јавним предузећима непријављени и за плату од 10 до 15 хиљада динара.

IMG_1404ПУПС ће се, предочио  је Миловић, залагати да Влада спроводи обећану финансијску консолидацију, да врати умањене, али и повећа најмање пензије и најниже плате буџетских корисника. Енергично ће захтевати равноправнију поделу профита на свим нивоима и у свим сегментима друштва. Бориће се за примену права из Закона о раду, као што су радно време, одмори, гарантована плата, редовно уплаћивање доприноса итд.

Миловић је изразио очекивање да ће ПУПС, после предстојећих избора, учествовати у локалној власти где ће, како се изразио, бити глас разума и кочница самовољи. ПУПС ће, уз то, бити пример добре сарадње са свима и подршка свим добрим предлозима.

-Наше искуство ћемо ставити на располагање младима, који треба да буду носиоци власти – казао је Миловић, послуживши се народном пословицом, која каже да млад човек брже иде, али да старији боље познаје пут. Другим речима, спој искуства и младости гарант је добрих резултата. Трудићемо се да са мало воље и труда створимо много уређеније друштво за шта ћемо се борити и на локалу. Уколико наши грађани то препознају и на наредним изборима нам дају већу снагу и моћ, узвратићемо тако што ћемо бити глас разума и доследни у остваривању задатих циљева. Отуда тражимо подршку бирача свих животних доба.

Славољуб Ђурић, честитајући јубилеј, пожелео је ПУПС-у да дуго траје и својим учешћем у политичком животу даје општи допринос сваком бољитку. Треће доба – рекао је – треба да буде најлепше доба, јер представља снагу која може значајно да утиче на власт. Зато апелујем да се окупите око заједничког циља да би нам свима живот био бољи. Уједините се и тако ћете постати респективна снага у општини.

Председник Општинске организације пензионера Слободан Пантић је подвукао да није ни требало да дође до подела и указао да нису у праву они који говоре да је ПУПС старији брат, јер је организација на чијем је челу била оснивач ове Партије. Он се заложио за удруживање и навео да је сваки пети становник општине – пензионер.

Д. Јанојлић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *