Održana 15. sednica SO: OGRANIČENO RADNO VREME UGOSTITELJSKIH OBJEKATA I ZABRANJENA PRODAJA ALKOHOLNIH PIĆA POSLE 22 SATA

U Velikoj sali SO Smederevska Palanka održana je 15. sednica Skupštine opštine na kojoj su odbornici razmatrali 17 tačaka dnevnog reda.

Veoma značajna je bila ona u vezi sa predlogom Saveta za bezbednost oko promene radnog vremena ugostiteljskih objekata i ograničavanja prodaje alkoholnih pića u svim prodavnicama posle 22 sata. Ovo podrazumeva skraćenje radnog vremena svih ugostiteljskih objekata,  petkom i subotom od 06 do ponoći, a ostalim danima od 06 do 23, dok će noćni klubovi moći da rade od 21 do 02 časa. Takođe se zabranjuje prodaja alkoholnih pića u vremenu od 22 do 6 sati ujutru svim prodavnicama, diskontima, kioscima, trgovinskim centrima i benzinskim pumpama. U navedenim objektima, na vidnom mestu, mora biti postavljeno upozorenje o zabrani prodaje alkoholnih pića u navedenom periodu.

Odbornici su usvojili i Predlog Odluke o izmenama Odluke o visini i načinu raspodele sredstava za novorođeno prvo dete u porodici i dete prvorođeno u Novoj godini, kao i Predlog Odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije Završnog računa Budžeta Opštine Smederevska Palanka za 2019. godinu, a usvojena je i ekonomska cena boravka dece u vrtićim PU „Čika Jova Zmaj“ koja iznosi 5.925 dinara za celodnevni boravak i 5.299 din. za predškolski program.

U daljem radu odbornici su razmatrali i usvojili odluke u vezi sa radom i funkcionisanjem lokalne samouprave, kao i Rešenje o izmeni Rešenja o imenovanju Opštinske izborne komisije.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.