ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана 15. седница СО: ОГРАНИЧЕНО РАДНО ВРЕМЕ УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА И ЗАБРАЊЕНА ПРОДАЈА АЛКОХОЛНИХ ПИЋА ПОСЛЕ 22 САТА

У Великој сали СО Смедеревска Паланка одржана је 15. седница Скупштине општине на којој су одборници разматрали 17 тачака дневног реда.

Веома значајна је била она у вези са предлогом Савета за безбедност око промене радног времена угоститељских објеката и ограничавања продаје алкохолних пића у свим продавницама после 22 сата. Ово подразумева скраћење радног времена свих угоститељских објеката,  петком и суботом од 06 до поноћи, а осталим данима од 06 до 23, док ће ноћни клубови моћи да раде од 21 до 02 часа. Такође се забрањује продаја алкохолних пића у времену од 22 до 6 сати ујутру свим продавницама, дисконтима, киосцима, трговинским центрима и бензинским пумпама. У наведеним објектима, на видном месту, мора бити постављено упозорење о забрани продаје алкохолних пића у наведеном периоду.

Одборници су усвојили и Предлог Одлуке о изменама Одлуке о висини и начину расподеле средстава за новорођено прво дете у породици и дете прворођено у Новој години, као и Предлог Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије Завршног рачуна Буџета Општине Смедеревска Паланка за 2019. годину, а усвојена је и економска цена боравка деце у вртићим ПУ „Чика Јова Змај“ која износи 5.925 динара за целодневни боравак и 5.299 дин. за предшколски програм.

У даљем раду одборници су разматрали и усвојили одлуке у вези са радом и функционисањем локалне самоуправе, као и Решење о измени Решења о именовању Општинске изборне комисије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *