Održana 17. sednica Opštinskog veća: ŽIVANČEVIĆ PODNEO OSTAVKU, NOVA V.D. NAČELNICA OPŠTINSKE UPRAVE ANA TUČIĆ

Održana je i 17. sednica Opštinskog veća, na kojoj je, pored ostalog, usvojen Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih devet meseci ove godine. Izvršenje budžeta iznosi 98,65 odsto u odnosu na planirana sredstva i 74 procenata u odnosu na celu godinu.

Usvojen je i rebalans budžeta, koji je uvećan za 20 odsto, zbog priliva transfernih sredstava od Vlade Republike Srbije i Ministarstva finansija za realizaciju projekata i pomoć lokalnoj samoupravi, pa budžet sada iznosi 1.424.985,284 dinara.

Članovi Opštinskog veća su usvojili Nacrt izmene Statuta Opštine o čemu će se održati Javna rasprava od 23. novembra do 5. decembra.

Prihvaćeni su predlozi JKP „Opštinska groblja“ u vezi sa pravilnikom i cenovnikom za korišćenje javnih parkirališta i uklanjanje nepropisno parkiranih vozila.

Na dnevnom redu bile su izmene i dopune godišnjih programa, finansijskih planova i program korišćenja subvencija za Javna preduzeća i ustanove.

Data je i saglasnost za postavljanje prodajnih tezgi i zakup javnih površina u donjem delu glavne ulice, povodom predstojećih prznika u periodu od 15., decembra do 7. januara.

Na ovoj sednici, ostavku na funkciju načelnika Opštinske uprave podneo je Dragoslav Živančević, a umesto njega za v.d. načelnika izabrana je diplomirana pravnica Ana Tučić.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.