ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана 17. седница Општинског већа: ЖИВАНЧЕВИЋ ПОДНЕО ОСТАВКУ, НОВА В.Д. НАЧЕЛНИЦА ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ АНА ТУЧИЋ

Одржана је и 17. седница Општинског већа, на којој је, поред осталог, усвојен Извештај о извршењу буџета за првих девет месеци ове године. Извршење буџета износи 98,65 одсто у односу на планирана средства и 74 процената у односу на целу годину.

Усвојен је и ребаланс буџета, који је увећан за 20 одсто, због прилива трансферних средстава од Владе Републике Србије и Министарства финансија за реализацију пројеката и помоћ локалној самоуправи, па буџет сада износи 1.424.985,284 динара.

Чланови Општинског већа су усвојили Нацрт измене Статута Општине о чему ће се одржати Јавна расправа од 23. новембра до 5. децембра.

Прихваћени су предлози ЈКП „Општинска гробља“ у вези са правилником и ценовником за коришћење јавних паркиралишта и уклањање непрописно паркираних возила.

На дневном реду биле су измене и допуне годишњих програма, финансијских планова и програм коришћења субвенција за Јавна предузећа и установе.

Дата је и сагласност за постављање продајних тезги и закуп јавних површина у доњем делу главне улице, поводом предстојећих прзника у периоду од 15., децембра до 7. јануара.

На овој седници, оставку на функцију начелника Општинске управе поднео је Драгослав Живанчевић, а уместо њега за в.д. начелника изабрана је дипломирана правница Ана Тучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *