ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана 23. седница Скупштине општине

DSC05521На 23. седници Скупштине општине одборници су већином гласова донели Одлуку о изменама и допунама Одлуке о санитарно-техничким условима за испуштање отпадних вода у јавну канализацију. Овe измене тичу се обавезног пречишћавања отпадних вода, које правна или физичка лица морају да предузму, пре него што ове воде доспеју у канализацију. Донета одлука прецизира како параметре, тако и износе новчаних и других  казни, које ће бити примењиване уколико правна или физичка лица не смање количину опасних и загађујућих материја у отпадним водама на прописану меру, пре него што их пусте у канализациони систем.

Већином гласова одборника донета је и Одлука којом се усваја Годишњи план рада Општинског штаба за ванредне ситуације за 2014. годину. Одборници су усвојили и Предлог програма за коришћење средстава буџетског фонда за заштиту и унапређење животне средине за текућу годину, који треба да одобре републички органи управе, предлог Програма контроле квалитета ваздуха на територији општине, и предлог Програма мониторинга нивоа комуналне буке на територији паланачке општине за 2014. годину.

DSC05523Скупштина општине је усвојила предлог Програма за санацију дивљих депонија на подручју општине за текућу годину, а одборници су, током расправе, указали на неопходност формирањa мање депоније на подручју општине, и сталног мониторинга, којим би се спречило неконтролисано одлагање отпада, које је у последње време учестало. Председник Скупштине општине информисао је одборнике да је у току посао у вези са проналажењем погодне локације за поменуту депонију.

Одборници су усвојили Предлог програма дезинсекције на територији општине за 2014. годину, као и Извештај ЈКП „Општинска гробља“ за прошлу годину.

В.Ђ.

 

 

One thought on “Одржана 23. седница Скупштине општине

  • genako se SNS ne ukljuci u rujesne ovih na vlasti, koji su upropastili sve sto se moze upropastiti, uskoro će mo doživeti kolaps. Pogledajte ulice na Koloniji kuda je prošla kanalizacija, čiji priključak uzgred za 800e niko ne želi, i biće Vam jasno kolika je njihova briga za Temerin. Spasavajte nas od Demokrata i Socijalista ako boga znate.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *