ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Конференција за медије у ОБ „Стефан Високи“: ДОБИЈЕНО 300.000 ЕВРА ОД МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА

2014-03-14-1138У ОБ „Стефан Високи“ одржана је конференција за медије на којој је директор, др Периша Јовановић, говорио о значајним средствима од 300.000 евра која су обезбеђена од ресорног министарства.

У даљем току обраћања представницима медија др Јовановић је навео у које сврхе ће тај новац бити искоришћен.

-Министарство здравља препознало је позитивне тенденције и трендове који су присутни у овој болници у последњих неколико месеци и одговорило је позитивно на нашу молбу да нам се одобре одређена средства – истакао је др Јовановић. – Новац који смо добили је заиста велики, а ради се о 300.000 евра. То је новац који одавно овде није виђен, а посебно у овим тешким временима. Та средства ће бити искоришћена за адаптацију и санацију зграде, реконструкцију крова и адаптацију санитарних чворова пет милиона динара, а за адаптацију простора за јединицу за палијативно збрињавање, такође, пет милиона динара. Оно што ме посебно радује је, нешто што сам као хирург чекао 30 година да добијемо, а то је мобилни рендген апарат који ће помоћи у општој и ортопедској хирургији приликом извођења операција. Овим апаратом омогућиће се већа безбедности и хирургу и 2014-03-14-1136пацијенту. Поред тога добићемо и апарат за анестезију, два ултразвучна апарата, пулсни оксиметар, хаубу за оксигену терапију, инфузионе пумпе које су посебно значајне код пацијената који имају кардио-респираторне проблеме, апарат за фото терапију за породилиште, ЕКГ апарат за новорођенчад, кардио-респираторни монитор, апарат за инхалациону терапију и транспортни инкубатор за новорођенчад. Све ово је од изузетног значаја и уклапа се у моје виђење да треба улагати тамо где се рађа нови живот, као и тамо где је човек у најтежој могућој ситуацији, а то је пре, у току и после операције. Наравно, наставићемо са сређивањем и осталих одељења од текућих средстава, од којих смо урадили највећи део посла до сада, о чему је јавност већ информисана. Управо је у току тендер за реконструкцију мокрог чвора на гинекологији, а ускоро ћемо објавити и тендере за све ово о чему сам вас обавестио данас. Набавићемо веома квалитетну опрему, држећи се познате енглеске изреке, „нисам довољно богат да бих куповао јефтине ствари“.

Др Јовановић, на крају, је захвалио Министарству здравља што је препознало позитивне активности у ОБ „Стефан Високи“ и издвојило озбиљан новац за потребе пацијената ове здравствене установе која покрива две суседне општине Смедеревску Паланку и Велику Плану, а посебно се захвалио и свим запосленима у овој установи без чијег рада и ангажовања све ово не би било могуће.

 

Д. Ц.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *