Konferencija za medije u OB „Stefan Visoki“: DOBIJENO 300.000 EVRA OD MINISTARSTVA ZDRAVLJA

2014-03-14-1138U OB „Stefan Visoki“ održana je konferencija za medije na kojoj je direktor, dr Periša Jovanović, govorio o značajnim sredstvima od 300.000 evra koja su obezbeđena od resornog ministarstva.

U daljem toku obraćanja predstavnicima medija dr Jovanović je naveo u koje svrhe će taj novac biti iskorišćen.

-Ministarstvo zdravlja prepoznalo je pozitivne tendencije i trendove koji su prisutni u ovoj bolnici u poslednjih nekoliko meseci i odgovorilo je pozitivno na našu molbu da nam se odobre određena sredstva – istakao je dr Jovanović. – Novac koji smo dobili je zaista veliki, a radi se o 300.000 evra. To je novac koji odavno ovde nije viđen, a posebno u ovim teškim vremenima. Ta sredstva će biti iskorišćena za adaptaciju i sanaciju zgrade, rekonstrukciju krova i adaptaciju sanitarnih čvorova pet miliona dinara, a za adaptaciju prostora za jedinicu za palijativno zbrinjavanje, takođe, pet miliona dinara. Ono što me posebno raduje je, nešto što sam kao hirurg čekao 30 godina da dobijemo, a to je mobilni rendgen aparat koji će pomoći u opštoj i ortopedskoj hirurgiji prilikom izvođenja operacija. Ovim aparatom omogućiće se veća bezbednosti i hirurgu i 2014-03-14-1136pacijentu. Pored toga dobićemo i aparat za anesteziju, dva ultrazvučna aparata, pulsni oksimetar, haubu za oksigenu terapiju, infuzione pumpe koje su posebno značajne kod pacijenata koji imaju kardio-respiratorne probleme, aparat za foto terapiju za porodilište, EKG aparat za novorođenčad, kardio-respiratorni monitor, aparat za inhalacionu terapiju i transportni inkubator za novorođenčad. Sve ovo je od izuzetnog značaja i uklapa se u moje viđenje da treba ulagati tamo gde se rađa novi život, kao i tamo gde je čovek u najtežoj mogućoj situaciji, a to je pre, u toku i posle operacije. Naravno, nastavićemo sa sređivanjem i ostalih odeljenja od tekućih sredstava, od kojih smo uradili najveći deo posla do sada, o čemu je javnost već informisana. Upravo je u toku tender za rekonstrukciju mokrog čvora na ginekologiji, a uskoro ćemo objaviti i tendere za sve ovo o čemu sam vas obavestio danas. Nabavićemo veoma kvalitetnu opremu, držeći se poznate engleske izreke, „nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari“.

Dr Jovanović, na kraju, je zahvalio Ministarstvu zdravlja što je prepoznalo pozitivne aktivnosti u OB „Stefan Visoki“ i izdvojilo ozbiljan novac za potrebe pacijenata ove zdravstvene ustanove koja pokriva dve susedne opštine Smederevsku Palanku i Veliku Planu, a posebno se zahvalio i svim zaposlenima u ovoj ustanovi bez čijeg rada i angažovanja sve ovo ne bi bilo moguće.

 

D. C.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.