ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана 24. седница Општинског већа

У Малој сали Скупштине општине Смедеревска Паланка одржана је 24. седница Општинског већа, којом је председавао председник Општине, Топлица Пинторовић.

Чланови већа су, овога пута, разматрали 36 тачака дневног реда, од којих ће већи број бити и на предстојећој седници Скупштине општине, која би требало да буде одржана почетком следеће недеље.

Најзначајније тачке односиле су се на разматрање Годишњих програма пословања Јавних предузећа и Установа чији је оснивач Општина Смедеревска Паланка, као и на разматрање Програма коришћења субвенција за Јавна предузећа и Установе из буџета Општине Смедеревска Паланка за 2017. годину. Чланови већа су разматрали Годишње програме пословања ЈКП “Водовод”, ЈП “Паланка”, ЈКП “Општинска гробља”, ЈКП “Пијаце, зеленило и чистоћа”, ЈП “Морава”- Велика Плана, ЈП “Паланка развој”, као и Програме коришћења субвенција из буџета Општине Смедеревска Паланка за поменута Јавна предузећа.Разматрани су и програми рада Архива “Верослава Вељашевић”, Народног музеја у Смедеревској Паланци, Центра за развој спорта и аматеризма у спорту, као и Финансијски план рада Апотеке “Здравље”. Усвојен је програм коришћења и расподеле средстава буџета Општине Смедеревска Паланка за пољопривреду за 2017. годину.

На овој седници чланови Општинског већа су усвојили и предлог Мреже објеката, васпитних група и броја деце Предшколске установе “Чика Јова Змај” за 2016/2017. Годину, као и предлог Одлуке о економској цени боравка деце у Предшколској установи за 2017/18. годину.

Захтев Савета Месне заједнице Азања да се улица и Дом омладине у овом месту назову „Дом палих бораца са Кошара” одбијен је уз напомену да се сачека одлука надлежног Министарства о промени имена улице.

Чланови Општинског већа су такође разматрали жалбе на решења комуналне инспекције, Одељења за имовинско-правне, стамбено-комуналне, грађевинске и урбанистичке послове, као и Одељења за наплату јавних прихода, затим захтев грађана за постављање уличне расвете у селу Мраморац и захтеве за доделу средстава.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *