Održana 24. sednica Opštinskog veća

U Maloj sali Skupštine opštine Smederevska Palanka održana je 24. sednica Opštinskog veća, kojom je predsedavao predsednik Opštine, Toplica Pintorović.

Članovi veća su, ovoga puta, razmatrali 36 tačaka dnevnog reda, od kojih će veći broj biti i na predstojećoj sednici Skupštine opštine, koja bi trebalo da bude održana početkom sledeće nedelje.

Najznačajnije tačke odnosile su se na razmatranje Godišnjih programa poslovanja Javnih preduzeća i Ustanova čiji je osnivač Opština Smederevska Palanka, kao i na razmatranje Programa korišćenja subvencija za Javna preduzeća i Ustanove iz budžeta Opštine Smederevska Palanka za 2017. godinu. Članovi veća su razmatrali Godišnje programe poslovanja JKP “Vodovod”, JP “Palanka”, JKP “Opštinska groblja”, JKP “Pijace, zelenilo i čistoća”, JP “Morava”- Velika Plana, JP “Palanka razvoj”, kao i Programe korišćenja subvencija iz budžeta Opštine Smederevska Palanka za pomenuta Javna preduzeća.Razmatrani su i programi rada Arhiva “Veroslava Veljašević”, Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci, Centra za razvoj sporta i amaterizma u sportu, kao i Finansijski plan rada Apoteke “Zdravlje”. Usvojen je program korišćenja i raspodele sredstava budžeta Opštine Smederevska Palanka za poljoprivredu za 2017. godinu.

Na ovoj sednici članovi Opštinskog veća su usvojili i predlog Mreže objekata, vaspitnih grupa i broja dece Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj” za 2016/2017. Godinu, kao i predlog Odluke o ekonomskoj ceni boravka dece u Predškolskoj ustanovi za 2017/18. godinu.

Zahtev Saveta Mesne zajednice Azanja da se ulica i Dom omladine u ovom mestu nazovu „Dom palih boraca sa Košara” odbijen je uz napomenu da se sačeka odluka nadležnog Ministarstva o promeni imena ulice.

Članovi Opštinskog veća su takođe razmatrali žalbe na rešenja komunalne inspekcije, Odeljenja za imovinsko-pravne, stambeno-komunalne, građevinske i urbanističke poslove, kao i Odeljenja za naplatu javnih prihoda, zatim zahtev građana za postavljanje ulične rasvete u selu Mramorac i zahteve za dodelu sredstava.

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *