ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоПолитика

Одржана 34. седница Скупштине општине

IMG_2424Одборници Скупштине општине Смедеревска Паланка на 34. заседању овластили су председника Општине, Радослава Милојичића Кену, да потпише Споразум о заједничком извршењу хитних радова на заштити насеља Смедеревска Паланка од поплава.

Потписивањем овог Споразума, између Јавног предузећа „Србијаводе“ и наше општине, омогућује се да средства Светске банке, у износу од око 200 милиона динара, буду искоришћена за подизање нивоа заштите на локалним водотоковима на такозвани стогодишњи ниво, да буде расписан тендер за изођаче радова1. јуна, и да тромесечни радови започну у августу текуће године.

Одборници су на данашњем заседању донели и Одлуку о изменама и допунама Одлуке о финансирању боравка трећег детета у Предшколској установи „Чика Јова Змај“, као и

IMG_2408Одлуку о измени Одлуке о висини и начину расподеле средстава за новорођено дете у породици, а усвојили су и предлог Мреже објеката и васпитних група, броја деце и броја запослених Предшколске установе „Чика Јова Змај“, за наредну 2015./2016. годину.

Одборници су, такође, усвојили Програм коришћења и расподеле средстава буџета Општине Смедеревска Паланка за пољопривреду у 2015. години.

Осим усвајања извештаја о раду установа чији је оснивач Скупштина општине, усвојен је и Предлог Локалног акционог плана за побољшање положаја Рома у области образовања, запошљавања, здравствене заштите и становања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *