Održana 34. sednica Skupštine opštine

IMG_2424Odbornici Skupštine opštine Smederevska Palanka na 34. zasedanju ovlastili su predsednika Opštine, Radoslava Milojičića Kenu, da potpiše Sporazum o zajedničkom izvršenju hitnih radova na zaštiti naselja Smederevska Palanka od poplava.

Potpisivanjem ovog Sporazuma, između Javnog preduzeća „Srbijavode“ i naše opštine, omogućuje se da sredstva Svetske banke, u iznosu od oko 200 miliona dinara, budu iskorišćena za podizanje nivoa zaštite na lokalnim vodotokovima na takozvani stogodišnji nivo, da bude raspisan tender za izođače radova1. juna, i da tromesečni radovi započnu u avgustu tekuće godine.

Odbornici su na današnjem zasedanju doneli i Odluku o izmenama i dopunama Odluke o finansiranju boravka trećeg deteta u Predškolskoj ustanovi „Čika Jova Zmaj“, kao i

IMG_2408Odluku o izmeni Odluke o visini i načinu raspodele sredstava za novorođeno dete u porodici, a usvojili su i predlog Mreže objekata i vaspitnih grupa, broja dece i broja zaposlenih Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“, za narednu 2015./2016. godinu.

Odbornici su, takođe, usvojili Program korišćenja i raspodele sredstava budžeta Opštine Smederevska Palanka za poljoprivredu u 2015. godini.

Osim usvajanja izveštaja o radu ustanova čiji je osnivač Skupština opštine, usvojen je i Predlog Lokalnog akcionog plana za poboljšanje položaja Roma u oblasti obrazovanja, zapošljavanja, zdravstvene zaštite i stanovanja.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.