Održana 77. sednica Opštinskog veća: SPORAZUM O IZVRŠENJU HITNIH RADOVA NA ZAŠTITI SMEDEREVSKE PALANAKE OD POPLAVA

IMG_2405Na 77. sednici Opštinskog veća, sazvanoj po hitnom postupku, utvrđen je predlog Odluke o izvođenju hitnih radova na zaštiti Opštine Smederevska Palanka od velikih voda reke Jasenice i pritoka i Predlog Sporazuma o zajedničkom izvršenju hitnih radova za zaštitu naselja Smederevske Palanke od poplava.

U izjavi za medije, po završetku hitne sednice Veća, predsednik Opštine Smederevska Palanka, Radoslav Milojičić Kena, govorio je o značaju potpisivanja Sporazuma i izvođenju hitnih radova na zaštititi Smederevske Palanke od poplava.

– Sazvali smo hitnu sednicu Opštinskog veća, ovoga puta lepim povodom, jer je naša opština jedina ušla u projekat Svetske banke, za realizaciju projekta regulacije toka Kubršnice i Jasenice – rekao je Milojičić. –  Vrednost radova iznosi preko 200 miliona dinara. Radovi treba da počnu u avgustu, a tender će biti raspisan prvog juna.

Na 34. sednici Skupštine opštine, koja je održana odmah posle hitne sednice Veća, predsedniku Opštine je jednoglasno data saglasnost da, neposredno po zasedanju lokalnog parlamenta, potpiše pomenuti ugovor.

– Želim da zahvalim ljudima iz Svetske banke, gospodinu Devenportu i Evropskoj uniji koji su pomogli – naglasio je Milojičić. – Doživeli smo tri poplave u poslednjih 15 godina. Imali smo i ove godine poplavu koja nije ugrozila kuće, ali je poplavila bunare i ugrozila vodosnabdevanje. Taj će problem biti rešen u ovoj godini i Smederevska Palanka će biti zaštićena, kako stoji u ugovoru, od stogodišnjih voda.

Predsednik Opštine je ponovio da su dobijena sredstva za revitalizaciju 10 bunara, i da se od 15. juna očekuje normalno vodosnabdevanje.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.