ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоПолитика

Одржана 77. седница Општинског већа: СПОРАЗУМ О ИЗВРШЕЊУ ХИТНИХ РАДОВА НА ЗАШТИТИ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНАКЕ ОД ПОПЛАВА

IMG_2405На 77. седници Општинског већа, сазваној по хитном поступку, утврђен је предлог Одлуке о извођењу хитних радова на заштити Општине Смедеревска Паланка од великих вода реке Јасенице и притока и Предлог Споразума о заједничком извршењу хитних радова за заштиту насеља Смедеревске Паланке од поплава.

У изјави за медије, по завршетку хитне седнице Већа, председник Општине Смедеревска Паланка, Радослав Милојичић Кена, говорио је о значају потписивања Споразума и извођењу хитних радова на заштитити Смедеревске Паланке од поплава.

– Сазвали смо хитну седницу Општинског већа, овога пута лепим поводом, јер је наша општина једина ушла у пројекат Светске банке, за реализацију пројекта регулације тока Кубршнице и Јасенице – рекао је Милојичић. –  Вредност радова износи преко 200 милиона динара. Радови треба да почну у августу, а тендер ће бити расписан првог јуна.

На 34. седници Скупштине општине, која је одржана одмах после хитне седнице Већа, председнику Општине је једногласно дата сагласност да, непосредно по заседању локалног парламента, потпише поменути уговор.

– Желим да захвалим људима из Светске банке, господину Девенпорту и Европској унији који су помогли – нагласио је Милојичић. – Доживели смо три поплаве у последњих 15 година. Имали смо и ове године поплаву која није угрозила куће, али је поплавила бунаре и угрозила водоснабдевање. Тај ће проблем бити решен у овој години и Смедеревска Паланка ће бити заштићена, како стоји у уговору, од стогодишњих вода.

Председник Општине је поновио да су добијена средства за ревитализацију 10 бунара, и да се од 15. јуна очекује нормално водоснабдевање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *