ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана 36. седница Општинског већа

Одржана је 36. седница Општинског већа на којој су донете Одлука о отуђењу непокретности из јавне својне, Одлука о измени Одлуке о образовању Мобилног тима за инклузију Рома, утврђен је Предлог одлуке о установљавању манифестације у области културе „Културно лето“, Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о уређивању, одржавању гробаља и сахрањивању на територији општине, предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о оснивању Народног музеја, предлог Одлуке о додели Светосавских награда просветним радницима, ка и предлог Одлуке о организацији и функционисању цивилне заштите на територији општине.

Чланови Већа су утврдили Предлог Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета Општине Смедеревска Палака за 2022. годину.
Разматрани су и програми пословања ЈКП „Водовод“ и ЈП „Паланка развој“ за 2023. годину, као и ценовник сакупљања, одвоза и депоновања смећа „PWW“ ДОО Ниш, огранак Смедеревска Паланка.

Чланови већа на данашњој седници разматрали су предлог мера за спречавање паркирања возила на тротоару у Шулејићевој улици, а донето је и решење о образовању комисије за утврђивање испуњености услова за остваривање права на вантелесну оплодњу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *