ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана 76. седница Општинског већа

На 76. седници Општинског већа, поред осталог, формирана је Комисија за доделу награда ученицима и студентима, младим талентима.

Донета је и Одлука о расписивању јавног конкурса за доделу средстава из буџета Општине за подстицање пројеката од јавног интереса која реализују удружења за 2020. годину, усвојена Измена одлуке о распореду радног времена у области промета на мало, туризма, угоститељства, занатства и других услужних делатности на територији Општине Смедеревска Паланка, која подразумева да у време ванредног стања, ванредне ситуације, пандемије и других елементарних непогода привредни субјекти су дужни да се придржавају радног времена које пропише Влада Србије или Штаб за Општински штаб за ванредне ситуације, а за непоштовање ове Одлуке прописане су казне у распону од 20.000 до 120.000 динара за физичка, правна лица или предузетнике.

На овој седници Већа измењена је Одлука о одређивању зона и најопремљеније зоне на територији Општине Смедеревска Паланка, као и одлуке о висини и начину плаћања накнаде за коришћење јавних површина и привременом ослобађању плаћања комуналне таксе за област привређивања игара на срећу, и наканде за коришћење простора на јавним површинама у пословне и друге сврхе. Усвојен је Извештај Одељења за финансије о извршењу буџета за првих девет месеци текуће године, који у приходном делу износи 83 одсто за поменути период, док је у расходном 77 одсто од 1. јануара до 30. септембра 2020. године. Усвојене су и измене и допуне годишњих програма и програма субвенција за поједина јавна предузећа и установе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *