Održana 76. sednica Opštinskog veća

Na 76. sednici Opštinskog veća, pored ostalog, formirana je Komisija za dodelu nagrada učenicima i studentima, mladim talentima.

Doneta je i Odluka o raspisivanju javnog konkursa za dodelu sredstava iz budžeta Opštine za podsticanje projekata od javnog interesa koja realizuju udruženja za 2020. godinu, usvojena Izmena odluke o rasporedu radnog vremena u oblasti prometa na malo, turizma, ugostiteljstva, zanatstva i drugih uslužnih delatnosti na teritoriji Opštine Smederevska Palanka, koja podrazumeva da u vreme vanrednog stanja, vanredne situacije, pandemije i drugih elementarnih nepogoda privredni subjekti su dužni da se pridržavaju radnog vremena koje propiše Vlada Srbije ili Štab za Opštinski štab za vanredne situacije, a za nepoštovanje ove Odluke propisane su kazne u rasponu od 20.000 do 120.000 dinara za fizička, pravna lica ili preduzetnike.

Na ovoj sednici Veća izmenjena je Odluka o određivanju zona i najopremljenije zone na teritoriji Opštine Smederevska Palanka, kao i odluke o visini i načinu plaćanja naknade za korišćenje javnih površina i privremenom oslobađanju plaćanja komunalne takse za oblast privređivanja igara na sreću, i nakande za korišćenje prostora na javnim površinama u poslovne i druge svrhe. Usvojen je Izveštaj Odeljenja za finansije o izvršenju budžeta za prvih devet meseci tekuće godine, koji u prihodnom delu iznosi 83 odsto za pomenuti period, dok je u rashodnom 77 odsto od 1. januara do 30. septembra 2020. godine. Usvojene su i izmene i dopune godišnjih programa i programa subvencija za pojedina javna preduzeća i ustanove.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.